20 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Șofa atât de beat pe europeană, încât a greşit drumul, mergând în direcţia opusă

Un şofer a primit o condamnare simbolică după ce a condus băut pe drumul european, şerpuind de pe o bandă pe alta. Ieşeanul era atât de beat, încât a greşit până şi drumul.

În noaptea de 12/13 august 2017, poliţiştii au oprit în Podu Iloaiei un Audi A4 condus de Vasile Bocan, pe direcţia Iaşi – Târgu Frumos. Automobilul circula haotic de pe o bandă pe alta, iar şoferul frâna des şi fără motiv. Poliţiştii au fost surprinşi să constate că şoferul nici măcar nu era singur în automobil. Pe bancheta din spate se afla fiul acestuia, minor, iar pe locul din dreapta, un pasager cules de pe drum.

Bocan a recunoscut că băuse 5 beri. Conform buletinului de analiză toxicologică, şoferul avea o îmbibaţie alcoolică de 2,6‰ în sânge. Era atât de beat, încât plecase la drum în direcţia greşită. Destinaţia sa reală era municipiul Iaşi, nu oraşul Târgu Frumos.

Bocan a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului, faptă pedepsită de Codul Penal cu închisoarea pe un termen de până la 5 ani. Magistraţii Judecătoriei au fost indulgenţi cu şoferul. Acesta nu s-a prezentat nici în faţa organelor de urmărire penală şi nici a instanţei, dar judecătorii nu au interpretat acest lucru ca o sustragere, întrucât Bogan locuia şi muncea în Italia şi a fost reprezentat de un avocat pe parcursul procesului. Judecătorii au luat în calcul în favoarea inculpatului vârsta de doar 27 de ani la momentul respectiv, ca şi starea sa civilă, fiind căsătorit şi având un copil. Lipsa antecedentelor penale, faptul că după momentul în care a fost prins beat la volan nu a mai încălcat legea, ca şi recunoaşterea faptei comise i-au atras lui Bocan o condamnare la doar un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Sentinţa nu este însă definitivă, întrucât procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie au declarat apel. Acesta va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel la sfârşitul lunii viitoare.

sursa zdi

Alte articole