16.4 C
Paşcani
luni, mai 6, 2024

BZI: Sechestrare de persoane la Primăria Sirețel! A fost chemată poliția

Primăria Sirețel, județul Iași, este condusă de soții Șpaiuc. Gelu Șpaiuc este primar, iar Doina Șpaiuc a fost aleasă viceprimar. Fostul secretar din comună a vizitat biroul femeii pentru a obține o simplă adeverință. Timp de două ore, Liviu Vasilică nu a fost lăsat să părăsească biroul, fiind acuzat de furt de acte. A fost nevoie chiar de intervenția polițiștilor.

Scandal în comuna Sirețel, județul Iași, după ce fostul secretar al comunei, Liviu Vasilică, a cerut o adeverință pentru concediu medical, solicitată de soția acestuia, bibliotecară în localitate. Totul a început în dimineața zilei de 25.08.2021, când s-a îndreptat spre Primăria Sirețel, pentru a solicita documentele necesare. A dat peste secretara din instituție, care i-a înaintat o adeverință ce urma să fie semnată de primarul Gelu Șpaiuc.

Pentru că nu se afla în instituție, a apelat la serviciile viceprimarului Doina Șpaiuc, soția primarului. Femeia l-a refuzat repetat, moment în care Liviu Vasilică a încercat să părăsească biroul viceprimarului. Însă, Doina Șpaiuc s-a opus și s-a așezat în ușă pentru a-l bloca pe bărbat. Scandalul a durat aproape 2 ore, până când a venit Poliția. Viceprimarul avea impresia că Liviu Vasilică ar fi sustras alte documente existente pe birou. În 2019, comuna Sirețel a fost blocată după ce consilierii locali au refuzat să voteze bugetul local.

Liviu Vasilică trebuia să ajungă la soție, care era internată de urgență

Fostul secretar a povestit reporterilor „BZI” că avea nevoie urgentă de adeverință ca să o prezinte conducerii unui spital din Iași, acolo unde urma să fie internată soția.

„Am trecut printr-un adevărat calvar, soția mea are probleme serioase și se putea întâmpla o tragedie dacă nu ajungea la timp la spital. Nu știu ce măsuri a luat Poliția, dar sunt mulțumit că măcar m-au scos din captivitate și am putut să ajung la timp la spital. Sper totuși să se ia măsuri pentru că am fost lovit, bruscat și ținut închis atâtea ore”, a precizat Liviu Vasilică.

Culmea, reprezentanții Poliției l-au amendat chiar pe bărbat pentru că ar fi deranjat liniștea și ordinea publică.

„Ieri, un bărbat de 35 de ani a fost sancționat contravențional, conform legii nr.61/1991, deoarece a provocat scandal într-o instituție publică. Verificările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Viceprimarul Doina Șpaiuc spune că nu a semnat adeverința pentru că se supune soțului

Contactată telefonic, Doina Șpaiuc a precizat că nu a semnat adeverința pentru că nu își permite să iasă din cuvântul soțului, care deține funcția cea mai înaltă în instituție.

Continuarea pe BZI

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70