13 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

O nouă acțiune de informare privind colectarea selectivă, la Pașcani

Campania de informare privind regulile de colectare selectivă continuă la Pașcani. Poliția Locală a verificat în cursul zilei de vineri, 13 august, dacă sunt respectate conditiile de depunere a gunoiului menajer pe strazile Vatra, Calea Iasului, Calea Romanului, Gradinitei si Stefan cel Mare.

În total au fost date în jur de 50 de avertismente cetățenilor are nu au respectat conditiile de selectare colectiva.

Șeful Poliției Locale atrage atenția ca verificările vor continua iar persoanele care încalcă regulile, in loc repetat, urmează sa fie sancționate cu amenzi de la 200 la 500 lei iar societățile comerciale de la 2.000 la 5.000 lei.

„Azi 13.08.2021,au fost verificate daca sunt respectate conditiile de depunere a gunoiului menajer in vederea transportului acestuia pe strazile:Vatra,Calea Iasului,Calea Romanului,Gradinitei si Stefan cel Mare-conform programului de colectare a deseurilor mixte. Cetatenii care nu au respectat conditiile au fost avertizati ca pe viitor le vor fi aplicate sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea precolectarii selective a deseurilor,conform Hotararii Consiliului Local al mun.Pascani, nr.35/2018,neindeplinirea acestei obligatii fiind sanctionata contraventional cu amenda cuprinsa intre  200 lei-500 lei persoane fizice si 2.000 lei-5.000lei persoane juridice”, se arată in comunicatul de presa transmis de reprezentantii Politiei Locale.

Precizăm că administratia locală a început campania de informare pentru colectarea selectiva a deșeurilor menajere inca de marti, de pe 10 august.

Alte articole