15.7 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Ghidul OMS pentru Sărbători. De ce ar trebui să ne întâlnim cu familia extinsă afară, nu în casă

Organizația Mondială a Sănătății a elaborat un ghid cu sfaturi pentru indivizi, comunități și guverne în vederea trecerii cu bine a sărbătorilor de iarnă în contextul pandemiei de coronavirus.

„Sărbătorile de iarnă sunt pentru momente împreună cu familia și comunitatea, însă în acest an, mai mult ca niciodată, în regiunea europeană OMS, oamenii își doresc să se adune împreună și să reflecteze asupra unui 2020 deopotrivă extraordinar și dificil.

În fiecare an avem în Europa o creștere masivă a adunărilor de oameni de toate vârstele, inclusiv în familii, grupuri religioase și grupuri de prieteni. Anul acesta, astfel de întâlniri aduc cu el un risc semnificativ de transmitere a Covid-19.

În ciuda progreselor fragile, ritmul de transmitere a coronavirusului în regiunea europeană rămâne răspândit și intens. Exista un risc semnificativ de revenire puternică a pandemiei în primele săptămâni și luni ale lui 2021 și este de datoria noastră să lucrăm împreună pentru a preveni acest lucru”, au transmis cei de la Organizația Mondială a Sănătății.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole