15.8 C
Paşcani
marți, mai 7, 2024

Gazetarul Cristian Tudor Popescu: ”AUR își are originile în Partidul Comunist”

Una dintre cele mai mari surprize ale rezultatelor exit-poll, anunțate duminică seara pentru alegerile parlamentare, este ”scorul” electoral înregistrat de o formațiune aproape necunoscută: Alianța pentru Unirea Românilor, pe scurt AUR.

Politologul Cristian Pârvulescu și gazetarul Cristian Tudor Popescu au explicat într-o ediție specială a Știrilor Pro TV, duminică seara, cum a apărut acest partid în preferințele românilor.

În opinia lui Pârvulescu, AUR este urmașul partidului România Mare, care, în trecut, a fost condus de Corneliu Vadim Tudor.

Politologul spune că membrii acestui nou partidn au reușit să găsească un electorat pe fondul ”unui conspiraționism și a știrilor contrafăcute”.

”De ce AUR a intrat în Parlament? AUR este urmașul României Mari. Pe fondul unui conspiraționism și a știrilor contrafăcute, care au dominat pandemia, au reușit să-și găsească un electorat. A reușit să smulgă PSD-ului, care preluase după 2004 electoratul de extremă dreapta, acest electorat. PSD-ul are în interior lideri de extremă dreapta, îi știm, veniți de la România Mare, electoratul îi urmase pe aceștia. Acum, unul din riscurile pe care și le-a asumat Ciolacu, și acest lucru trebuie spus, este că a renunțat parțial la acest electorat și la acest limbaj. Cineva a găsit nișa și a preluat votul.” – a explicat Cristian Pârvulescu.

La rândul său, gazetarul Cristian Tudor Popescu susține că Alianța pentru Unirea Românilor ”își are originile în Partidul Comunist”.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70