7.7 C
Paşcani
luni, septembrie 30, 2024

Este sezonul murăturilor. Gospodinele au început să se pregătească pentru iarnă

A inceput sezonul muraturilor, iar gospodinele muncesc cu spor pentru ca la iarna sa gaseasca in camara tot felul de bunatati. Pietele din municipiul Pascani sunt pline cu legume numai bune de pus in borcane sau butoaie, dupa caz, iar cererea este pe masura. Pepeni, gogonele, varza, ardei capia, gogosari si multe alte bunatati gasiti pe tarabe.

Preturile sunt variate, aproape ca cele de anul trecut si anume: 6,5 lei/kg ardei kapia, 2,5 lei/kg varza, 2 lei/kg pepeni pentru murat sau 5 lei gogonelele.

Miercuri de dimineata era forfota in piata. In special, doamnele au iesit la cumparaturi, ca sa se asigure ca isi aleg marfa cea mai buna pentru muraturi. Reţetele sunt de obicei destul de simple. Este nevoie de sare şi oţet pentru conservare, borcane pentru depozitare şi nu în ultimul rând verdeţuri, condimente sau alte arome.

Unele gospodine aleg sa puna doar ingrediente naturale, fara mixurile speciale din comert.

Pentru cei care nu au timp să prepare murăturile şi îşi permit să dea banii pe legume gata murate, le pot gasi de cumparat fie pe tarabe sau in magazine sau mai nou, pe Facebook. In ultima perioada, mai multi tineri legumicultori primesc comenzi prin intermediul retelelor sociale.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70