7.9 C
Paşcani
luni, septembrie 30, 2024

Grevă japoneză și la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani

Si angajatii Spitalului Municipal de Urgenta din Pascani au intrat de miercuri, 7 octombrie, in greva japoneaza pe o perioada nedeterminata. Potrivit liderului de sindicat, Mirela Ungureanu, personalul sanitar se alatura celor de la nivel national, care fac parte din Federatia Sanitas, cea care a declansat greva.

Manifestarea de protest a debutat de Ziua Internațională a Muncii Decente, zi în care membrii Sanitas doresc să atragă atenția că ei continuă să își facă datoria cu decență.

Principala nemulțumire a sindicaliștilor este cea legată de acordarea unitară a sporurilor de 55-75% pentru activitatea desfășurată în situații deosebit de grave, dar si deblocarea posturilor, asigurarea echipamentelor de protectie, acordarea voucherelor de vacanta si altele.

In funcție de negocierile cu responsabilii din sistemul de sănătate, sindicalistii anunta ca in perioada 15-17 octombrie ar putea urma pichetarea Ministerelor Sanatatii, Muncii si Finantelor.

De precizat este faptul ca activitatea din Spitalul Municipal din Pascani nu a fost intrerupta. Manifestarea de protest presupune doar afișarea de banderole pe parcursul întregii zile.

Mentionam ca din sindicatul Sanitas fac parte salariați din spitale, asistență socială, direcțiile de sănătate publică, unitățile de asistență medico-socială, ambulanță și medicina școlară .

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70