12.4 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 12, 2024

Tichete sociale pentru elevii din Cristești. Vezi condițiile

Administratia locala din comuna Cristesti ajuta elevii sa se intoarca la scoala mai bine pregatiti. In acest sens, a inceput un program prin care se pot obtine tichete in valoare de 500 de lei/elev pentru cumpararea de rechizite sau haine. 
Primăria Comunei Cristesti aduce la cunoștința cetățenilor demararea Programului Operational de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate prin care sunt oferite tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional (conform OUG 133/2020), în vederea depunerii dosarelor până la data de 11 septembrie 2020.
Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru sprijin educațional este de 500 lei/an școlar și se acordă la începutul anului școlar.
Tichetele sociale pot fi utilizate pentru achiziționarea rechizitelor și vestimentației necesare frecventării școlii” se arata pe pagina de Facebook a Primariei Cristesti.
Potrivit autoritatilor, dosarelor se depun pana pe data de 11 septembrie 2020, iar solicitantii trebuie sa indeplineasca anumite conditii.
Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții sunt următoarele:
venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie 2020 să fie de până la 1.115 lei în cazul în care, în familie sunt copii care urmează învățământul de stat primar și gimnazial
venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna anterioară depunerii cererii să fie de până la 284 lei, în cazul în care, în familie sunt copii care urmează învățământul de stat prescolar să facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau școală (adeverinta se va solicita de la -unitatea școlara) .
Pentru a beneficia de tichetele sociale pentru sprijinul educațional în anul școlar 2020-2021, viitorii beneficiari trebuie să se adreseze de Compartimentului Asistenta Sociala din cadrul Primăriei Cristesti, prezentând următoarele documente:
– copie act de identitate ale parintilor
– copie certificat de naștere copil/copii
– copie certificat de căsătorie părinți sau hotarare divort (după caz)
– copie certificat de deces părinte (unde este cazul)
– dovada înscrierii la grădiniță/școală
– copie document din care să rezulte calitatea de reprezentant legal a persoanei reprezentate
– acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei (adeverinta salariat, adeverinta venit eliberata de Administratia Financiara Pascani pentru sot/sotie si fiecare copil de peste 16 ani din familia beneficiara care nu mai urmeaza o forma de invatamant, cupon somaj, cupon pensie, adeverinta registru agricol, cupon pensie handicap, venituri din arenda/ chirii, adeverinta eliberata de unitatea de invatamant, adeverinta medic veterinar cu efectivul de animale, dosar cu sina)” se mai arata in anunt.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70