14.7 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 12, 2024

BREAKING Orban: Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete pentru elevi / O să achiziționăm probabil 70-80.000, dar ne-am gândit la lucrul ăsta

“Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete pentru elevi”, a anunțat Ludovic Orban la B1TV, întrebat de licitația prin care Guvernul a anunțat de câteva luni că va cumpăra tablete pentru elevii care nu au acces la învățarea online pentru că nu au dispozitive. Șeful Executivului a mai spus că “o să achiziționăm probabil 70-80.000, dar ne-am gândit la lucrul ăsta”.

Premierul Orban spune că licitația pentru tablete nu va fi finalizată până la începerea anului școlar, pe 14 septembrie. Redăm declarația prim-ministrului:

Ludovic Orban: Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete. Achiziția e la ONAC, la ONAC s-a referit doamna vicepremier Turcan.

Moderator: De ce nu schimbați acest ONAC?

Ludovic Orban: O vom schimba… Acum eu n-am vrut să umblu la asta de achiziții pentru că ieșeau imediat scandaluri că… dar președintele ONAC este președintele pe care l-am găsit în funcție…  Îți trebuie un motiv pentru a lua o astfel de decizie. Aici a existat foarte multă, după părerea mea, optuzitate și o rigoare excesivă în derularea procedurii. O să achiziționăm probabil 70-80.000, dar ne-am gândit la lucrul ăsta.

citeste continuarea pe edupedu

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70