15.8 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 12, 2024

Cei ce refuză să își sterilizeze câinii vor avea de plătit o taxă locală

La Senat (primă cameră), a fost înregistrat un proiect de lege prin care se dorește ca, în viitor, refuzul properietarilor de câini care nu sunt de rasă de a-i steriliza să fie „sancționat” cu o taxă specială locală, concepută să îi „descurajeze” pe proprietari de la a refuza sterilizarea câinilor. În schimb, propunerea ar putea să îi scape pe stăpâni de obligația de a plăti microciparea câinilor (lucru pe care trebuie să-l facă, în prezent), autoritățile locale fiind cele care vor suporta financiar această procedură.

Propunerea legislativă privind instituirea Programului naţional de prevenire şi gestionare a înmulţirii populaţiei de câini fără stăpân a fost înregistrată la Senat în 28 iulie și trebuie să treacă de ambele camere ale Parlamentului, să fie promulgată de președintele țării și să apară în Monitorul Oficial, pentru a se aplica.

E vorba de o propunere legislativă complexă, al cărei scop general, conform expunerii de motive atașate proiectului de lege, e să remedieze și, ulterior, să prevină riscurile înmulțirii câinilor fără stăpân.

În ciuda numelui, proiectul de lege se referă, însă, și la câini cu stăpân. Apar anumite modificări în privința obligațiilor stăpânilor, referitoare la sterilizarea câinilor și microciparea acestora.

citeste continuarea pe avocatnet

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70