18.9 C
Paşcani
sâmbătă, mai 4, 2024

Pasagerii unui avion cu români care a aterizat în Creta au fost testați fără explicații

La Aeroportul Heraklion din Creta au fost testată fiecare persoană care a venit din România cu o cursă care a adus turiști din București și Cluj Napoca.
Testarea a durat peste 3 ore, a povestit la Digi24 Vlad, unul dintre pasagerii aflați în avion. El a adăugat că din spusele personalului de la hotel, turiști din alte țări nu au trecut prin astfel de proceduri.
 
El a spus că nu li s-a oferit nicio informație, iar polițiștii care îi supravegheau au refuzat „destul de brutal” să dea explicații.

Turistul a adăugat că toți pasagerii avionului completaseră online formularul necesar pentru a intra în Grecia și că pe baza acestuia au fost testați.

El a adăugat că pasagerii din toate celelalte avioane care au aterizat în Creta au fost lăsați să plece fără a fi testați.

 
Ministerul Afacerilor Externe le transmite românilor care vor să plece în vacanță în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie printr-un singur punct de trecere a frontierei bulgaro-elene – Kulata-Promachonas. Măsura a fost luată ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care merg în această țară.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70