25.8 C
Paşcani
vineri, octombrie 11, 2024

Proiect important pentru viitorul Pascaniului

 

Administraţia din Paşcani se pregăteşte să încheie un nou contract din fonduri europene. De acesta dată este vorba de o investitie în valoare de peste 3,5 milioane de lei în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă, al cărui ghid de finanţare a fost lansat la sfârşitul anului trecut.

Aproape întrega suma este nerambursabila, administraţia locală având obligaţia de a asigura o cofinantare de cca 72 000 lei, doar 2 % de la bugetul local. Consilierii locali au aprobat proiectul în şedinţă extraordinara care a avut loc pe 19 iunie după ce dosarul a trecut cu bine de evaluările specialiştilor de la Agenţia Regională pentru Dezvoltate Nord – Est.

Banii vor fi cheltuiţi pentru realizarea unor documente importante pentru municipiul Paşcani. Este vorba despre Strategia de Dezvoltare pentru următorii cinci ani, Planul de Mobilizare Urbană şi Strategia “Paşcani – Smart City”.

Totodată urmează să fie finalizata platforma integrată online a serviciilor publice locale. În acest sens mai este în derulare un proiect, tot din fonduri europene, pentru achiziţionarea serverelor şi softurilor necesare informatizării şi digitalizarea serviciilor Primăriei.
Proiectul a fost prezentat de viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu.

Menţionăm că Primăria Paşcani are în derulare alte 7 proiecte cu finanţare europeană în valoare de aproape 47 de milioane lei, şi încă unul depus la finanţare.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70