13.3 C
Paşcani
marți, octombrie 1, 2024

Marea relaxare 3.0: De luni se redeschid mall-urile, piscinele exterioare, sălile de fitness, centrele balneare/ Crește numărul participanților la evenimente private

Începând de astăzi, autoritățile din România ridică o serie de restricții impuse din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta fiind a treia etapă de relaxare stabilită de autorități. Vor fi redeschise mall-urile, însă fără restaurante și locuri de joacă. After-school-urile, creșele și grădinițele private se vor putea deschide și ele însă după publicarea normelor. Va fi, de asemenea, posibilă organizarea unor evenimente private cu un număr mai mare de participanți. Vor fi redeschise, cu respectarea măsurilor de distanțare, sălile de fitness și piscinele exterioare. Anunțul a fost făcut de președintele Iohannis, în urmă cu circa o săptămână.

Tot din 15 iunie creşte numărul de persoane care se pot deplasa în grup în drumeţie.

De asemenea, Guvernul a decis că se reia traficul aerian spre şi dinspre Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. De asemenea, persoanele care vin din aceste ţări nu mai sunt obligate să stea 14 zile în izolare la domiciliu sau în carantină, aceste state având în ultimele două săptămâni număr redus de cazuri la milionul de locuitori.

citeste continuarea pe hotnews

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70