19.1 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Vidanjarea subsolurilor, după ridicarea stării de alertă

 

Vidanjarea subsolurilor blocurilor din Paşcani, acolo unde este cazul, va fi făcută după ridicarea stării de alertă, măsura impuse de Guvernul României pentru combaterea noului coronavirus.
Anunţul a fost făcut chiar de edilul municipiului, în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”. El a explicat că nu a renunţat la acest proiect şi că în urma discuţiilor cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari a stabilit că după înlăturarea restricţiilor să înceapă lucrările la subsoluri. Primarul Dumitru Pantazi a precizat că a vorbit cu operatorul ApaVital pentru a fi găsită o soluţie prin care, la cererea asociaţiilor,  să fie pusă la dispoziţie o vidanja. După curăţare, subsolurile vor fi spălate şi dezinfectate.
Reprezentantul Primăriei a mai spus că vor fi reparate sau înlocuite reţelele de apă şi canalizare sparte, însă doar cele de pe domeniul public, adică până la intrarea în bloc, nu şi în subsoluri. Acolo este obligaţia locatarilor şi asociaţiilor, conform prevederilor legale. Pantazi a explicat că nu au fost găsite soluţii de finanţare din bani publici pentru astfel de lucrări.
În municipiul Paşcani sunt 140 de scări de bloc, conform datelor Primăriei. Nu toate  subsolurile sunt inundate, ci doar cele care au avut sau au probleme cu retelele de canalizare, mai ales în zona Vale. La alte blocuri locatarii au făcut curăţenie deja şi au reparat ţevile din banii lor, împreună cu asociaţiile.

Alte articole