19.1 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Ghid informativ de revenire la școală, pentru elevi, de la Ministerul Educației

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a care vor susține Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureatul pot participa la sesiunile de pregătire a examenelor, programate în intervalul 2 -12 iunie, anunță site-ul oficial edu.ro. Aceste sesiuni se vor desfășura în unitățile de învățământ în conformitate cu măsurile de siguranță prevăzute de ordinul comun dintre Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

„Informațiile publicate în această pagină vin în sprijinul elevilor, studenților, părinților și profesorilor, având la bază cele mai frecvente întrebări referitoare la desfășurarea activității în sistemul național de învățământ, în contextul pandemic pe care România îl traversează”, scrie ministerul pe pagina oficială.

„Continuitatea pedagogică și păstrarea comunicării specifice procesului de învățare sunt obiectivele asumate de Ministerul Educației în această perioadă”, se arată în preambulul ghidului.

Reamintim că este măsurile pentru redeschiderea școlilor sunt specificate în Ordinul nr. 4.267/841/2020 pentru stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unitățile/instituțiile de învățământ, instituțiile publice și toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării

Purtarea măștilor este obligatorie în toate spațiile închise, inclusiv în școli. Cele mai frecvente întrebări și răspunsuri, aici.

citeste continuarea pe edupedu.ro

 

Alte articole