23 C
Paşcani
luni, mai 6, 2024

CE: Criza accentueaza dezechilibrele economice ale Romaniei. Reformele in administratia publica si in Justitie stagneaza

Lipsa masurilor care sa contracareze schimbarile in justitie facute in anii 2017 – 2019, absenta reformei administratiei, deficientele in colectarea veniturilor bugetare si in digitalizarea relatiei stat-contribuabili sunt marile restante ale Romaniei remarcate in Raportul Comisiei Europene, aferent pachetului de recomandari de primavara al Semestrului European.

„Reforma administratiei publice stagneaza. Nu exista in aplicare un cadru eficace pentru planificare strategica si bugetara, care sa impulsioneze o viziune strageica de dezvoltare a tarii pe termen lung”, spune Raportul citat de Curs de guvernare.

Strategiile sectoriale sunt fragmentare, „rolul de management strategic al Secretariatului General al Guvernului inca nu este consolidat” si „insuficienta capacitate de a livra servicii publice de calitate, inclusiv digitale, au un efect negativ asupra cetatenilor si afacerilor”.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70