19.1 C
Paşcani
joi, mai 2, 2024

Medicament anti COVID produs la Iași și la Chișinău

Directorul Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a anunțat în prima zi de Paște că fabrica va putea produce în curând 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină, medicament utilizat pentru tratarea pacienţilor infectați cu COVID-19. „Substanţa activă soseşte mâine sau poimâine pe Otopeni, a plecat un avion în Elveţia şi din Elveţia soseşte pe Otopeni în 2 zile. După ce vine vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea într-un stoc de siguranță la noi în fabrică. Am discutat la Agenţia Medicamentului şi ne vom autoriza pe îndelete, o să facem şi studii clinice pe centrul nostru de studii, adică studiu de bioechivalenţă, şi vom avea produsul înregistrat cu APP în România şi în comunitatea europeană”, a spus Nani.
 
Un ieșean a produs deja hidroxiclorochină dar nimeni din România nu a făcut comenzi
Ieșeanul Alin Haucă, acționar majoritar al producătorul de medicamente Balkan Pharmaceutical, anunță că fabrica sa de la Chișinău a produs deja medicamentul antiCOVID. ”Trimitem de miercuri hidroxiclorochină clienților noștri. Noi vindem în Cehia, Polonia și fostul spațiu sovietic. Nu stiu cand apare și in România”, a spus Haucă pentru Topiasi.ro.
Reamintim, Alin Haucă are 2 fabrici de medicamente în Republica Moldova în care susține că a făcut investiții directe de peste 30 milioane euro (vezi detalii aici Cel mai bogat new-entry în topul bogătașilor ieșeni – topiasi.ro)

Alte articole