23.5 C
Paşcani
joi, octombrie 10, 2024

Solidaritate în vremea crizei

Solidaritatea, una dintre valorile esențiale ale umanității este demonstrată de oamenii care, în momentele de criză aleg să isi ajute semenii.  Din fericire si Pașcaniul se bucura de prezenta oamenilor cu suflet mare, care vin in sprijinul celor fara posibilitati.

Unul dintre exemple este Părintele Costel Olariu, preotul paroh al Bisericii „Sfânta Vineri”, care a făcut comandă de 10 000 de măști de protecție din material textil, care vor fi distribuite, în mod gratuit,prin intermediul unor voluntari,  la toate cele 700 de familii ale parohiei.

De asemenea, persoanele vârstnice și singure,  fără posibilități materiale  care au nevoie de alimente sau medicamente, vor putea transmite voluntarilor dacă au astfel de necesități. Produsele vor fi cumpărate și distribuite beneficiarilor. Întreaga cheltuiala este suportată de Parohia „Sfânta Vineri”.

….începând de marți , 31.03.2020 , un grup de voluntari ai parohiei vor distribui în mod gratuit măști de protecție împotriva covid 19 pentru fiecare membru al familiei. Va rugăm să-i primiți cu toată dragostea și dacă mai sunt alte necesități ( persoanele vârstnice și singure ) aduceți la cunoștință voluntarilor . Totodată va asigurăm că va purtăm în rugăciunile  bisericii și va dorim sănătate , post ușor, răbdare, credință și rugăciune neîntreruptă . Va binecuvantez ! …„ se arată în mesajul transmis de către Părintele paroh.

Un alt grup care se ocupă cu activități de voluntariat  este  „SOLIDARI CU CEI SOLITARI!”. Inițiatorul proiectului, consilierul local Sorin Olariu de la PMP le-a mulțumit celor care au făcut donații până în prezent și îi îndeamnă și pe ceilalți cetățeni să o facă. Totodată, au fost amplasate câteva puncte de colectare unde cetățenii pot să doneze alimente de baza (de preferat neperisabile)  spre a fi distribuite celor nevoiași, la Marketul Viosand de la Ieșirea din Pașcani spre Gistesti, la Marketul Carrefour  și la Penny Deal și Vale.

Cei care au cunoștință de cazuri sociale, persoane care nu au posibilități și care au nevoie de ajutor, sunt rugați să semnaleze situațiile online, pe pagină de facebook „SOLIDARI CU CEI SOLITARI!”  sau la numărul de telefon 0728 232 342.

În același context, și Serviciul Voluntar de Ambulanță Pașcani și-a început activitatea de a oferi servicii  persoanelor care care se află în imposibilitatea de a ieși din casă pentru a-și face cumpărăturile necesare. Tinerii  și-au oferit  serviciile de a se deplasa pentru a face cumpărăturile persoanelor în vârstă, alimente sau medicamente, iar produsele se achita în momentul în care sunt predate beneficiarului.

Voluntarii Serviciului Voluntar de Ambulanță Pașcani pot fi contactați la numărul de de telefon 0790 475 654 , zilnic în intervalul orelor 8:00-20:00.

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70