19.1 C
Paşcani
joi, mai 2, 2024

Unde, când şi în ce condiţii mai avem dreptul să ieşim din casă

Activitatea cabinetelor stomatologice şi a mall-urilor a fost suspendată. Circulaţia persoanelor este limitată, iar circulaţia grupurilor mai mari de trei persoane, interzisă. În ce condiţii se poate participa la ceremonii religioase şi ce documente sunt necesare pentru a merge la serviciu, aflați din materialul de mai jos.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunţat sâmbătă că activitatea cabinetelor stomatologice va fi suspendată temporar începând de duminică seară, la fel şi activitatea mall-urilor. De asemenea, circulaţia persoanelor va fi limitată, între orele 6 – 22 fiind recomandate doar deplasările în interes de serviciu, la cumpărături sau pentru activităţi sportive individuale. Această măsură intră în vigoare din această seară.

O altă decizie anunţată de este cea conform căreia se mai pot oficia slujbe în lăcaşurile de cult, dar fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online. De asemenea, se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), Ia care pot participa maximum 8 persoane, cât şi împărtăşirea credincioşilor bolnavi la spital sau la domiciliul acestora.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole