20 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Politistii si elevii, despre traficul de persoane

Elevii Colegiului Tehnic CF” Unirea” din Pascani au luat parte la o activitate de prevenire și combatere a traficului de ființe umane. Evenimentul s-a desfasurat joi, 17 octombrie, in sala de festivitati a institutiei de invatamant si face parte din cadrul campaniei de informare şi prevenire organizata de  Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.), in perioada 14 – 20 octombrie 2019 ( “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”).

Elevii au primit informatii despre importanta protectiei datelor personale, despre pericolul de a deveni victime ale traficantilor, despre etapele traficului de persoane, incepand de la recrutarea victimelor prin oferte false de locuri de munca in strainatate, la transportul, vanzarea si sechestrarea si exploatarea lor. Elevilor li s-a atras atentia si cat este de importanta comunicarea cu membrii familiei, cu cadrele didactice, conducerea școlii sau chiar  politia locală. Activitatea a fost coordonata de profesorii Mihaela Haratu si Ioan Mugurel Spataru, in colaborare cu Politia de Proximitate Pascani.

Traficul de persoane reprezintă o infracțiune gravă, săvârșită adesea în contextul criminalității organizate, o încălcare gravă a drepturilor fundamentale, care este interzisă în mod explicit de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. La nivel european, ziua de 18 octombrie este dedicata luptei impotriva traficului de persoane.

 

Alte articole