19.1 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Județul groazei – La fiecare două zile, câte un copil este abuzat sexual în Iași!

Sute de copii au fost supuși unor abuzuri în cursul anului trecut, în județul Iași * în medie, doi copii sunt maltratați într-un fel sau altul, în principal de către rudele cele mai apropiate * de asemenea, în 2018, aproape 50 de mame (și copiii lor) au avut nevoie anul trecut de cazare în Centrul Maternal „Maternus”, al DGASPC Iași

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași au prezentat bilanțul activității desfășurate pe parcursul anului trecut.

Potrivit datelor făcute publice de către cei de la DGASPC, în 2018, în județul Iași, în medie, doi copii au fost supuși zilnic abuzurilor (fizice, sexuale, psihice, exploatarea prin muncă, violență domestică, trafic, abandon etc.).

În perioada de referinţă au fost sesizate 517 cazuri în care 762 de copii au suferit diferite forme de abuz. Pentru 139 dintre aceştia s-a impus măsura scoaterii din familie, după cum urmează: în centre de plasament – 64 de copii, în asistenţă maternală  64 de copii, în plasament familial – 11 copii, instituire tutelă – un copil. Menționăm că, pentru cinci dintre acești copii, în urma evaluărilor realizate după instituirea măsurilor de plasament în regim de urgență, s-a dispus reintegrarea în familie. De asemenea, pentru o minoră însărcinată, victimă a abuzului, s-a dispus admiterea în Centrul Maternal”, a declarat Florin Ion, directorul general al DGASPC Iaşi.

Continuarea pe ziarulevenimentul.ro

Alte articole