19.3 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

„Marsul Cantacuzinilor”, pentru Romania – FOTO

Sute de elevi din invatamantul primar de la Scoala Gimnaziala „Iordache Cantacuzino” din municipiul Pascani au marsaluit prin oras, vineri, 19 octombrie. Si nu oricum, ci imbracati in portul popular traditional, cu steaguri si baloane tricolore in maini. „Marsul Cantacuzinilor”, asa cum a fost denumita activitatea, face parte dintr-un proiect al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, „Scoala pentru valori autentice”, iar tema a fost: „În viata comunitătii ne implicăm, cetătenii informăm”.

Copiii au pornit de la scoala, au traversat aproape de Oficiul Postal din zona Deal si s-au oprit in Piateta din fata Primariei Pascani. Pe drum, au strigat diferite mesaje despre Romania

La destinatie, au format un cerc care a cuprins toata zona din fata cladirii si au cantat Imnul National al Romaniei si au urat „La multi, romanilor!”.

Elevii au vrut sa atraga atentia prin aceasta activitate asupra valorilor romanesti si sa sarbatoreasca cei 100 de ani de Romania.

Mentionam ca Școala pentru valori autentice este un amplu proiect educațional
lansat în premieră în județul Iași. Principalele obiectivele vizează cultivarea valorilor umane clasice la elevii din toate unităţile de învăţământ preuniversitar și nivelurile de școlarizare, dezvoltarea climatului organizaţional şi promovarea unui mediu armonios, sigur și sănătos, precum și sensibilizarea cu privire la nevoile comunităţii şi implicare activă în viaţa cetăţii.

Alte articole