11.9 C
Paşcani
marți, octombrie 1, 2024

Amenzi de zeci de mii de lei in orasele Targu Frumos si Hirlau. Vezi ce nereguli au gasit oamenii legii

ACŢIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA HÎRLĂU,  PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 08/09 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Hîrlău și Secției 9 Poliție Rurală Hîrlău au acţionat în intervalul orar 17.00 – 01.00, pe raza de competență, în scopul prevenirii infracţionalităţii în zona barurilor și discotecilor, evenimentelor rutiere şi verificarea respectării prevederilor legale de către reprezentanţii barurilor şi a unităţilor de alimentaţie publică.

Au fost verificate 14 unităţi economice, controlate 20 de auto şi legitimate 141 de persoane. Poliţiştii au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.850 lei, dintre care 31 conform Legii nr. 61/1990, 6   pe linie rutieră, iar restul pentru alte abateri.

Spre exemplu, a fost depistat un tânăr, de 26 ani, care conducea un auto în localitatea Sticlăria, comuna Scobinți, fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal.

A fost sancționat cu amendă în cuantum de 500 lei, un bărbat, din com Scobinți, conform Legii nr. 61/1991, întrucât a provocat scandal pe drumul public, adresând injurii fratelui său.

ACŢIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA TG. FRUMOS,  PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILORQ

La data de 08 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Tg Frumos si Secției 7 Poliție Rurală Tg. Frumos au acţionat în intervalul orar 16.00 – 24.00, pe raza oraşului Tg. Frumos și a satului Brătulești din comuna Strunga, în scopul prevenirii infracţionalităţii în zona barurilor și discotecilor, evenimentelor rutiere şi verificarea respectării prevederilor legale de către reprezentanţii barurilor şi a unităţilor de alimentaţie publică.

Au fost verificate 7 unităţi economice, controlate 28 de auto şi legitimate 42 de persoane. Poliţiştii au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.770 lei, dintre care 5 conform Legii nr. 61/1990, iar 15 pe linie rutieră.

Spre exemplu, au fost sancționați contravențional, conform Legii nr. 61/1991, cu amendă de 500 lei fiecare o femeie și un bărbat, din comuna Strunga, care au provocat scandal pe drumul public, adresându-și reciproc injurii.

IPJ IASI

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70