18.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021

Sfintirea scolii si lansarea monografiei, la Ceplenita

Eveniment important pentru intreaga comunitate dintr-o comuna apropiata Hirlaului, la inceputul acestei saptamani. Marti, 13 noiembrie, a avut loc sfintirea Școlii Gimnaziale „Grigore Ureche” din localitate Ceplenita. Invitatii au fost asteptati de doi copii imbracati in straie populare, care le-au oferit paine si sare.

Slujba religioasa a fost oficiata de părintele Stareț al Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, impreuna cu un sobor de preoti.

Nu puteau lipsi de la un eveniment atat de important, primarul comunei, Dumitru Laiu, reprezentanti ai Consiliului Local, ai Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, cadre didactice, parinti, actuali si fosti elevi.

In aceeasi zi, a avut loc si lansarea Monografiei comunei Ceplenita, scrisa de cercetătorul științific prof. Silviu Văcaru si o intalnire intre generatii, intitulata sugestiv, „Arc peste timp”.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Stâlp de beton cu fire de curent, doborât in Gâștești

Pericol pe strada 24 ianuarie din suburbia Gastesti a municipiului Pascani, sambata, 25 septembrie, dupa amiaza. Un...

Cum să pui bazele unei grădini ecologice cu legume. Atelier de lucru și vizită în ferma Scufița din Homița

Atelier de lucru și vizită în ferma legumicolă Scufița din Homița din comuna Cristesti, joi, 23 septembrie, in prima...

Au crescut infectările, crește și numărul de vaccinări la Pașcani

Creste numarul de infectari, iar la Pascani a inceput sa creasca si numarul de vaccinari. Informatiile au...

FOTO | Specialiști de la Iași, în vizită de lucru la Palatul Cantacuzino Pașcani. Apel pentru cetățenii care au acasă lucruri cu valoare istorică

Lucrarile la Palatul Cantacuzino din municipiul Pascani sunt in plina desfasurare. Miercuri, 22 septembrie a.c., la fata locului au venit si specialisti de la Complexul Muzeal National Moldova din Iasi, ce vor ajuta la organizarea muzeului municipal. Ei au vizitat cladirea si zona pentru a vedea ce se afla acum la fata locului si cum va urma sa fie facuta amenajarea. //

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI