-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Au fost suspendate toate operaţiile şi internările care nu sunt urgente. Măsura e valabilă pentru 30 de zile: care sunt excepţiile de la regulă

Toate internările și intervențiile chirurgicale care nu sunt urgențe se suspendă pentru 30 zile în spitalele publice din ţară. Decizia a fost luată din cauza avalanşei de cazuri de COVID care pune presiune pe sistemul medical. Medicii din spitalele în care nu se mai fac operații vor fi detașați pe secțiile COVID.

 


Toţi pacienţii care aveau programate intervenţii chirurgicale sau internări în următoarea perioadă trebuie să ia legătura cu medicii lor. În această dimineaţă au fost şedinţe în toate spitalele, manegerii au anunţat că pentru următoarele 30 de zile se suspendă toate operaţiile şi internările care nu sunt urgenţe.

Aşadar, nu vor fi afectaţi de această măsură pacienţii care au cancer, cei care fac dializă, femeile însărcinate sau urgenţele, cum ar fi victimele unor accidente. S-a ajuns în această situaţie pentru că nu mai sunt paturi pentru bolnavii de covid. În acest moment, sunt internaţi în jur de 14.000 de bolnavi infectaţi cu Sars-Cov2, iar în jur de 1.500 aşteaptă în unităţile de primiri urgenţe să se elibereze un loc. Din păcate, numărul cazurilor creşte de la o zi la alta. Astăzi, spre exemplu, în Bucureşti am depăşit incidenţa de la 10 cazuri la 1.000 de persoane. Tot astăzi, autorităţile activează mecanismul european de protecţie civilă: cer ajutorul altor state pentru că mai avem stocuri dintr-un medicament folosit pentru bolnavii de covid, pentru doar 2-3 săptămâni.

Sursa Observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt privind finalizarea implementarii proiectului „Grant pentru capital de lucru”

SC IRIS GHEŢ TRANS SRL anunta finalizarea implementarii proiectului...

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...