17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Zone din centrul Pașcaniului vor fi închise pentru două evenimente cu tradiție – Târgul Meșterilor Populari (21-23 iulie) și Zilele Municipiului (7-9 iulie)

Centrul municipiului Pașcani va fi închis parțial sau total pentru două evenimente cu tradiție care vor avea loc în luna iulie. În prima situație, este vorba despre Zilele Municipiului, care vor avea loc în perioada 7-9 iulie.

Comisia tehnică pentru organizarea circulației în oraș, întrunită în ședință miercuri, 7 iunie, a decis ca străzile Moldovei și Ștefan cel Mare, de la vechile semafoare și până la intersecția de la spitalul municipal să fie închise pe ambele sensuri, cu această ocazie. Restricțiile se vor aplica de pe 4 iulie, de ora 8:00 și până pe 9 iulie, cel mai probabil noaptea. Asta deoarece comercianții au nevoie de timp și spațiu pentru a-și amplasa terasele, chioșcurile și micile iujuri care vor veni pentru sărbătoarea municipiului.

Cea de-a doua perioadă în care doar un sens de mers de pe strada Ștefan cel Mare, între Profi și Poștă, va fi închis este cu ocazia organizării Târgului Meșterilor Populari, din perioada 21-23 iulie.

Restricțiile vor fi aplicate în perioada 19 iulie de la ora 8 dimineața și până pe 23 iulie, ora 22. Este o tradiție ca în preajma sărbătorii de Sfântul Ilie, în municipiu să fie organizat acest eveniment, care se desfășoară pe parcursul a trei zile.

În partea a doua a ședinței s-a discutat despre mai multe probleme din traficul rutier din municipiu, precum zona din fața Școlii Iordache Cantacuzino, locuri de parcare ocupate de taxiuri și necesitatea amenajării unor noi treceri pentru pietoni.

Alte articole