8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Ziua Voluntariatului la Colegiul CF Unirea din Pașcani

Astazi, 5 decembrie, cu ocazia Zilei Voluntariatului, o echipa de la Colegiul CF Unirea din Pascani, implicata intr-un proiect national, a marcat ziua printr-o actiune inedita. S-a făcut manipularea şi transportul hârtiei reciclate la centrul de colectare a hârtiei şi s-au prezentat concluziile în urma desfăşurării proiectului.

pr unirea 1

Pentru realizarea activităţilor propuse nu au fost necesare resurse financiare, ci s-au obţinut resurse necesare cumpărării de ghivece, copaci, flori, pentru plantarea lor în primăvara următoare. Bugetul astfel obţinut va fi investit în activităţi ecologice din cadrul programului ECO-SCOALA.

pr unirea 2

Actiunea face parte din proiectul DACĂ EU AŞ FI COPACUL,  un proiect de activitate educativă nonformală derulat în cadrul Programului Mondial Eco-Schools (Coordonatorul programului Eco-Şcoală în şcoală este d-ra prof. Anicolaesei Alexandra). Proiectul s-a derulat în perioada octombrie – decembrie 2013 şi a avut ca iniţiator pe d-na prof. Coşniţă Emilia-Felicia. Alte cadre didactice implicate în activităţile proiectului au fost d-na prof. Creţu Valerica şi d-na prof. Moroşan Anca. TEMA din cadrul PROGRAMULUI MONDIAL ECO-SCOALA vizată de proiect a fost Managementul deşeurilor.

ACTIVITĂŢI PROPUSE au fost:
1. Copacul – actorul principal
2. Hârtia – “fructul” creat de om
3. Soluţii locale pentru salvarea copacilor – soluţii uzuale ce pot fi realizate de toţi elevii. Mod de realizare a soluţiilor
4. colectarea hârtie reciclate
5. selectarea hârtiei reciclate
6. manipularea şi transportul hârtiei reciclate la centrul de colectare a hârtiei
7. realizarea unui buget prin valorificarea hârtiei reciclate
8. conluzii – proiectul in cifre. Diseminare. ziarulorizont.info

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow