24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Ziua victoriei impotriva fascismului, sarbatorita la Targu-Frumos

Zi importanta pentru comunitatea rusilor-lipoveni din Targu-Frumos. In cursul zilei de joi, 09 mai a.c., va avea loc o serie de evenimente dedicate sarbatoririi ZileiVictoriei-incheierea celui de-al doilea razboi mondial din 1945.

Dupa ce se va depune coroane de flori la Monumentul Eroilor din Iasi, Casa de Cultura a Rusilor LipoveniTargu Frumos va fi gazda unei conferinte pe tema “Importanta istorica a zilei de 9 mai pe plan national si international”, la care vor participa mai multe personalitati printre care si Secretarul Federatiei Ruse in Romania, Aleksandr Vinnik, Conf. univ. dr. Dumitru Boghian, Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava, Conf. univ. dr. Leonte Ivanov, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ Iași si alti.

Dupa aceasta dezbatere va fi o lansare de carte cu titlul “Rusii lipoveni in Bucovina. Contributii” de dr. Daniel Hrenciuc si o expozitie de pictura “Sub penelul pacii”, realizata cu sprijinul elevilor cu varste cuprinse intre 7-14 ani, care va promova multiculturalitatea si pacea la nivel mondial.

Toate aceste activitati se vor finaliza cu un spectacol cultural-artistic la Casa de Cultura sustinut de ansambluri din Targu-Frumos, Lespezi, Bratesti, Falticeni, Focuri si Iasi.

Mentionam ca organizatorii evenimentului sunt Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Ambasada Federației Ruse în România si Agenția „Rossotrudnicestvo” iar coorganizatori, Primaria Orasului Targu Frumos si Consiliul Judetean Iasi. Bit TV este partener media alaturi de Ziarul de Iași, Radio România Iași, Actualitatea TV Pașcani, Iasifun.ro.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow