21.5 C
Paşcani
sâmbătă, mai 28, 2022
Array

Ziua Unirii va fi sarbatorita cu fast in Ruginoasa

Zile sarbatorite cu fast in comuna Ruginoasa. Pe 23-24 ianuarie, localnicii sarbatoresc Ziua Unirii prin activitati speciale dedicate acestui mare eveniment. In prima zi de sarbatoare, miercuri, 23 ianuarie, in sala de Spectacol a Primariei Ruginoasa, va avea loc un concurs pe teme de istorie locala si nationala intre echipajele scolilor din Ruginoasa, Dumbravita si Rediu. In aceeasi zi, in jurul orei 13:00, va fi lansarea celui de-al treilea volum de versuri a invatatorului Mihai Lupu, “Cand eram copil odata…”.

In cursul zilei de joi, 24 ianuarie 2013, sarbatoarea va incepe cu discursuri prezentate de oficialitatile locale iar apoi vor urma momente artistice. Sunt invitati artisti de muzica populara precum, Cristi Iordachioaia, Petronela Adumitroae, Giorgiana Catiru, Eduard Barhan, Alexandru Grosu, Geanina Buzatu. De asemenea, vor fi prezenti si orchestra de muzica populara Plaiuri Pascanene, ansamblul folcloric “Garofita Oboroceni-Helesteni”, ansamblul folcloric Unirea Pascani si fanfara de la Chetris.

Si cum tot evenimentul este organizat cu prilejul aniversarii a 154 ani de la Unirea Principatelor Romane, in jurul orei 14:00 va fi organizat o slujba la mormantului domnitorului Al. I. Cuza oficiat de un sobor de preoti si se vor depune coroane.

La final, toata lumea va participa la simbolul unirii, mai exact la o hora in curtea Muzeului Memorial Al. I. Cuza.

La Iasi, Ziua Unirii se va sarbatori de asemenea cu muzica si voie buna. In Piata Unirii va avea loc un concert de muzica populara, pe scena urcand personalitati precum Maria Dragomiroiu, Petrica Matu Stoian, Veta Biris, Laura Lavric, Zenaida Julea si Nicolae Hlib. In schimb, in fata Palatului Culturii va avea loc un concert sustinut de interprezi de muzica usoara printre care si Ruby, Iris si Zdob&Zdub.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow