10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Ziua Unirii la Ruginoasa. Mitropolitul Moldovei, politicieni și istorici, printre invitați

- Advertisement -

Pregatirile sunt pe ultima suta de metri la Ruginoasa. Palatul lui Cuza, Biserica Domneasca, Primaria si Centrul Cultural fac ultimele pregatiri pentru a celebra ziua de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Romane. Se pregatesc expozitii de tablouri, de obiecte ale domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar si conferinte, depuneri de coroane si momente artistice. Invitati speciali sunt secretari de stat, Mitropolitul Moldovei, dar si istorici care vor evoca acest moment prin alocutiuni si simpozioane.

RUGINOASA

Mai sunt cateva zile pana cand vor incepe Zilele Culturii de la Ruginoasa. In perioada 23 – 24 ianuarie, toate institutiile din comuna fac ultimele pregatiri. La Palat, de exemplu este pregatita o expozitie cu tema „Secularizarea averilor manastiresti 1863 Motivatie si Consecinte”. Aceasta va fi deschisa publicului pana pe 6 februarie.

Si la Biserica Domneasca, acolo unde este mormantul Domnitorului se pregateste o expozitie a vesmintelor si obiectelor lui Alexandru Ioan Cuza, ce dateaza din secolele 18 – 20. Aceasta este adresata publicului larg. La slujba va participa si IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

invitatie ziua unirii ruginoasa 24 2014

Activitatiile sunt organizate de Primaria, Consiliul Local, Centrul Cultural, Biserica Domneasca si Muzeul Memorial A. I. Cuza, toate din Ruginoasa si poarta denumirea de „155 de ani de la Unirea Principatelor Romane”.

MATERIALUL VIDEO POATE FI VIZIONAT PE BITTV.INFO

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow