20.8 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Ziua toleranței sărbătorită la Sadoveanu. Printre invitați s-a aflat un profesor de la București

”Ziua Internaţională a Toleranţei” a fost sărbătorită şi de elevii a două licee din Paşcani. Pe lângă discuţiile despre culturile etnice regăsite în lume şi discriminarea existentă tinerii au pregătit scurte piese de teatru care redau aceste diferenţe de educaţie şi stil de viaţă.

Activităţi interesante la Colegiul “M. Sadoveanu” cu ocazia Zilei Internaţionale a Toleranței. Zeci de elevi de la unitatea de învăţământ şi invitaţi de la Liceul Teoretic “M. Costin” împreună cu cadre didactice au pregătit scurte piese de teatru prin care au încercat să surprindă discriminarea între etnii şi mai ales diferenţele între clasele sociale din aceeaşi ţară.

Alături de tineri s-a aflat astăzi şi un profesor de limba arabă de la Universitatea din Bucureşti. Cadrul didactic i-a provocat pe adolescenţi la un dialog privind islamismul, o problemă din zilele noastre care redă cel mai bine sentimentul de toleranţă.

Profesorul s-a arătat surprins de deschiderea tinerilor către toleranţă. De asemenea, a avut câteva cuvinte de laudă şi la felul în care s-a dezvoltat municipiul. Acesta a completat că nu a mai fost de mulţi ani în Paşcani, însă schimbările sunt vizibile şi l-a clasat printre oraşele reprezentative ale secolului XXI.

Prezentă la activitate a fost şi preşedinta Asociaţiei Semper Artes cu care liceele din Paşcani vor realiza în viitor parteneriate pe diferite teme şi workshopuri.

Ziua Internaţională a Toleranţei se sărbătoreşte, încă din 1995 în fiecare an pe 16 noiembrie. Prin activităţile organizate la şcoli se urmăreşte definirea termenului de toleranţă, insuflarea ideii de acceptare, respect şi apreciere a diversităţilor culturale. Elevii sunt încurajaţi să descopere omul de lângă ei, să îşi deschidă spiritul, comunicarea şi libertatea în gândire.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow