11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Ziua tatălui, sărbătorită duminică

Ştiaţi că a două duminică din luna mai este sărbătoare pentru tătici? Conform unei legi (nr. 319/2009) a fost legiferată ca sarbatoare Ziua Tatălui, ca urmare a unei propuneri venite din partea societăţii civile, cu scopul de a sublinia importantă tatălui în viaţă de familie şi în universul copilului. Astfel, duminică, pe 10 mai, tăticii ar trebui să fie în sărbătoare. Însă câţi dintre ei ştiu acest lucru? Să vedem ce răspuns dau păşcănenii. – vezi in cadrul stirilor INFOBIT

ziua tatalui

Dacă în oraşele mari, această zi este sarbatorita, având loc tot felul de evenimente sau tăticii primesc câte un mic cadou, la Paşcani, stâlpul familiei primeşte doar un mesaj din partea membrilor familiei. – vezi in cadrul stirilor INFOBIT

Pe plan mondial nu există în cazul celebrării zilei tatălui o tradiţie bine conturată în jurul unei date anume. Zilele tatălui recunoscute oficial variază de la ţară la ţară.

Semnificaţia Zilei tatălui este legată direct de poziţia unui tată în familie, precum şi în societate. Ziua tatălui are o semnificaţie importantă deoarece ajută la recunoaşterea contribuţiei individuale a fiecăruia dintre cei doi părinţi la viaţă de familie în particular şi la construirea societăţii, în general.

Dintre cele 27 de state ale Uniunii Europene, doar România nu sărbătorea Ziua tatălui, în timp ce Ziua mamei este asimilată Zilei Femeii-8 martie, în lipsa unei sărbători distincte.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow