More

  Ziua Ștafetei la Pașcani: Elevii au experimentat viitoarea meserie alături de mentorii lor

  Array

  Un proiect interesant atrage de câțiva ani și atenția elevilor de la Pașcani. Astfel, copiii implicați au avut zilele acestea șansa de a petrece timp valoros în preajma unui mentor din domeniul care îi pasionează, făcând cunoștință prin practică, în mod direct cu meseriile alese. Astăzi activități din proiect au fost găzduite de Poliția din Pașcani, dar și de redacția TV BIT.

  Ieri și astăzi la Pașcani s-au desfășurat activități din cadrul proiectului “Ziua Ştafetei – acum decid eu”, susținut de Fundația ”Terre des hommes”, în parteneriat cu instituții de învățământ, în care au fost implicați elevi de gimnaziu de la Liceul economic ”Nicolae Iorga” din Pașcani și Şcolile Gimnaziale din Gâşteşti şi Sodomeni, așa cum explică Mihaela Vatavu, unul dintre profesorii care a venit cu inițiativa implicării elevilor în acest proiect.

  Astăzi s-au desfășurat activități de mentorat în cadrul acestui proiect și la sediul Poliției din Pașcani, deoarece elevii au avut ocazia să participe în cursul dimineții la o campanie de informare organizată de polițiști, apoi au aflat și părerea acestora despre experiența trăită împreună.

  Elevii de la Şcolile Gimnaziale din Gâşteşti și Sodomeni au ocazia prin acest proiect să afle ce presupune în practică meseria de avocat, mecanic auto, medic sau asistent prin vizite efectuate la diferite unități de profil, așa cum a precizat Alina Păduraru, consilier educativ la școala din Sodomeni.

  Copiii, emoționați au aflat ce înseamnă meseriile pe care își doresc să le urmeze în viitor, având parte de experiențe interesante alături de mentorii lor, iar meseria de polițist a părut a fi una dintre cele mai căutate în viitor de copii.

  O parte dintre elevi au avut chiar posibilitatea să simtă pe propria piele anumite aspecte ale meseriei visate, Alina de la Liceul Economic ”Nicolae Iorga”, fiind astăzi găzduită de redacția Tv Bit, sub îndrumarea Mihaelei Spiridon. Ea a învățat ce înseamnă munca de documentare într-o redacție, cum se scriu știrile și presupune meseria de reporter, considerând experiența peste așteptările sale, motiv care o determină să își mențină visul de a lucra în viitor în acest domeniu.

  Precizăm că cele mai multe activitățile din cadrul acestui proiect se desfășoară în jurul datei de 20 noiembrie, când se sărbătorește Ziua Internațională a drepturilor Copilului, iar scopul urmărit vizează încurajarea participanților pentru a acționa autentic în meseria aleasă și a avea posibilitatea să ia decizii în mod real în locul adulților.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Crucea Rosie, solicitare catre consilieri, pentru cursuri si o banca de alimente

  Filiala ieseana a Societatii Nationale de Cruce Rosie intentioneaza sa isi extinda activitatea Pascani. In acest sens a depus o solicitare la Primaria Pascani...

  Pompierii ieşeni fac un apel către toţi cetăţenii să manifeste maximă prudenţă în utilizarea sistemelor de încălzire şi a coşurilor de fum

  C.P. Debutul sezonului rece a marcat o creștere semnificativă a numărului de victime şi a pagubelor materiale în incendii la locuințe și gospodării ale...

  Gravidă din zona Pașcaniului, ajutată de poliție în trafic să ajungă mai repede la o maternitate din Iași

  Gest de laudat al politistilor rutieri ieseni. Noaptea trecuta, 20 ianuarie, in jurul orei 1:00, oamenii legii au oprit in trafic un conducator auto...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI