20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

“Ziua ștafetei – acum eu decid”, la Pașcani. Zeci de elevi au fost politiști pentru o zi

Activitate interesantă pentru câţiva elevi de la școlile din Paşcani şi localităţile limitrofe. Timp de câteva ore, elevii au avut ocazia să vadă ce implică meseria de poliţist. La sfârşitul activităţii, adolescenţii s-au arătat impresionaţi de experienţa trăită şi spun că vizita le-a întărit convingerea de a urma o carieră în domeniu.

Elevii de la Liceul Tehnologic “M. Busuioc”, Liceul Teoretic “M. Costin” şi de la Şcoala Gimnazială din Ruginoasa au avut ocazia să fie pentru câteva momente în postura de poliţist. Adolescenţii, împreună cu profesorii coordonatori s-au deplasat încă de la primele ore ale dimineţii la Secţia de Poliţie Rurală nr. 6 Paşcani, unde au descoperit munca oamenilor legii din spatele uşilor.

În cadrul activităţii elevii au avut ocazia să stea într-o maşină a poliţiei rutiere, au dat drumul la girofar, au văzut aparatul radar sau cum se face o testare cu aparatul etilotest.

Următorul vizat a fost departamentul de criminalistică. Aici, adolescenţii au învăţat cum se prelevează amprentele de pe o suprafaţă, ce instrumente sunt folosite, dar şi cum se adună probe şi măsurători în cazul unui accident de circulaţie.

De asemenea, tinerii au făcut cunoştinţă şi cu SAV, câinele poliţist al anului 2015. Elevii au aflat câteva dintre secretele antrenamentului de urmărire şi relaţia care se stabileşte între patruped şi poliţist în timpul unei misiuni.

La final, elevii au concluzionat. Cei mai mulţi dintre ei au fost impresionaţi de departamentul de criminalistică. În această situaţie este Andreea, elevă la Şcoala Gimnazială din Ruginoasa. Adolescenta spune că după vizita de astăzi se gândeşte serios la o meserie în acest domeniu.

Colega sa, Dalia îi împărtăşeşte impresia. Şi aceasta spune că cel mai mult a fost atrasă de criminalistică, iar interesant i s-a părut modul în care se cercetează un accident.

Activităţile au fost organizate de Clubul Copiilor din Paşcani, Asociaţia Bios şi Asociaţia Educaţie durabilă “Sf. Maria”. Proiectul “Ziua ştafetei – acum eu decid” urmăreşte apropierea elevilor de meseria pe care vor să o urmeze, le da ocazia de a descoperi ce impune fiecare domeniu ales de tineri şi în acest fel să vadă dacă e cariera mult visată.

Pe 25 noiembrie un alt grup de tineri va afla mai multe detalii despre meseria de jandarm, cei pasionaţi de inginerie vor merge în vizită la Proinvest, viitori medici sau asistenţi la Spitalul Municipal de Urgenţă, iar cei care vor să lupte cu flăcările vor sta faţă în faţă cu pompierii.

Menţionăm că şi elevii din Valea Seacă au experimentat meseria de poliţist pentru o zi. Adolescenţii însoţiţi de profesori au vizitat postul de poliţie din localitate, după care au ajuns şi la Poliţia Municipală unde au aflat de la oamenii legii secretele din spatele meseriei de poliţist.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow