21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Ziua siguranței pe internet, sărbătorită pe 9 februarie

vivacredit.ro
horacredit.ro/
creditprime.ro
credius.ro
creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Ziua siguranței pe Internet (Safer Internet Day) este marcată anual, începând din 2004, în luna februarie, în mai multe țări ale lumii, și are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți.În 2016, Ziua siguranței pe Internet este marcată la 9 februarie.

Ajunsă anul acesta la cea de-a XIII-a ediție, Ziua siguranței pe Internet este sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume sub îndemnul ”Implică-te pentru un internet mai bun” (Play your part for a better Internet).

Marcarea Zilei siguranței pe Internet oferă posibilitatea de a evidenția utilizările pozitive ale tehnologiei precum și rolul pe care toți îl putem avea în crearea unei comunități online mai bune și mai sigure. Se pot implica în aceaste eveniment tineri, părinți, îngrijitori, profesori, companii etc.

În România, Ziua siguranței pe Internet a fost marcată pentru prima dată în 2008, iar de atunci se sărbătorește în fiecare an prin evenimente precedate de un concurs național de proiecte adresat tuturor elevilor din țară, școlilor, grădinițelor și voluntarilor, urmat de premierea celor mai bune proiecte participante. În 2015, concursul s-a desfășurat sub titlul „Resurse digitale pentru viitor”.

Tema națională din 2016 este ”Siguranța online în școala ta!” și vizează necesitatea introducerii unor noțiuni și măsuri de siguranță în școlile din România. Spre exemplu, în județul Suceava, peste 250 de elevi și 150 de părinți au fost instruiți, la începutul lunii februarie, cum să navigheze în siguranță pe Internet, respectiv cum să supravegheze copiii pentru reducerea riscului de victimizare.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI