2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Ziua și focarele de COVID-19. Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Hârlău și Preventoriu TBC din Deleni, afectate

Apar noi focare de COVID 19 in judetul Iasi. In cursul zilei de joi, printre institutiile afectate de virusul care a dat lumea peste cap se afla si Spitalul Orasenesc din Harlau, Sectia de Boli Infectioase. Patru infirmiere au fost confirmate pozitiv si au fost izolate la domiciliu.

Totodata, un focar a fost depistat si la Preventoriul TBC din Deleni, unde cinci pacienti au primit teste pozitive.

SPITALUL ORĂŞENESC HÂRLĂU – Secţia de Boli Infecţioase – 4 infirmiere

Măsuri:Cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii defamilie. Ancheta rămâne deschisă.

PREVENTORIUL TBC DELENI – 5 pacienţi

Măsuri: Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Orăşenesc Hârlău. Ancheta rămâne in continuare deschisă” precizeaza intr-un comunicat de presa, DSP Iasi.

Directia de Sanatate Publica Iasi a anuntat si faptul ca lucrurile nu au evoluat in bine si in cazul altor focare depistate zilele trecute. De exemplu, la Centrul de Servicii Sociale din Targu Frumos, a mai fost confirmat pozitiv inca un salariat, dupa ce initial au fost 16 persoane cu COVID-19.

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE Tg. FRUMOS – a fost confirmat cu COVID-19 încă un salariat.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 16 persoane (8 beneficiari şi 8 salariaţi).

Măsuri: La ultima testare din data de 03.11.2020, s-a mai identificat un caz nou de îmbolnăvire. Persoana pozitiva a fost evaluată medical şi izolată la domiciliu” informeaza autoritatile.

Mentionam ca potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pana joi, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate in plus fata de ziua precedenta aproape 400 de cazuri noi de persoane infectate.

Alte articole