27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Ziua școlii la Liceul Tehnologic “M. Busuioc”

Liceul Tehnologic “M. Busuioc” din Paşcani a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Copii, părinţi, bunici şi cadre didactice, cu toţi au participat la un spectacol artistic realizat cu ocazia împlinirii a 35 ani de la deschiderea unităţii de învăţământ.

35 ani de învăţământ la Liceul Tehnologic “M. Busuioc”. Instituţia de învăţământ şi-a deschis larg porţile pentru ca reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi administraţiei locale să poată vizita atelierele în care elevii îşi desfăşoară activitatea. Printre sălile gazdă s-a aflat laboratorul de chimie unde oaspeţii au făcut alături de elevi experimente cu baloane.

Şi la atelierul tehnic, vizitatorii au admirat modele de sisteme de iluminat public hibrid alcătuit din panou solar şi generator eolian. Activitate a fost şi în atelierul de croitorie sau coafură. O supriză pentru musafiri a fost făcută de elevii clasei a IX a de la Mecanică. Tinerii şi-su întrecut forţele în arta culinară şi au preparat cele mai gustoase prăjituri cu care şi-au servit oaspeţii.

La ora 11.00 acţiunea s-a mutat la Clubul Copiilor din municipiu. Evenimentul a fost deschis de directorul unităţii de învăţământ, Elena Panţiru, care a prezentat un scurt istoric al activităţilor desfăşurate în cei 35 ani de existenţa şi evoluţia unităţii de învăţământ de la Şcoală Gimnazială la Liceul Tehnologic.

Printre invitaţi s-au aflat viceprimarul, Gabriela Nedelcu, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Cristinel Iordachiaoaiei şi de la Poliţia de Proximitate care au felicitat cadrele didactice pentru activitatea desfăşurată.

În cadrul evenimentului, conducerea şcolii a oferit diplome de recunostiinta partenerilor şi colaboratorilor instituţiei de învăţământ. Printre cei care au primit diplome s-au aflat reprezentanţi ai Complexului de Servicii Sociale “M. Sadoveanu”, Şcoala Gimnazială din Ciohorăni, Şcoala din Muncelul de Sus şi Clubul Copiilor.

Spectacolul artistic a fost deschis de copii de la Grădiniţa nr. 6. Prichindeii energici, îmbrăcaţi în costum popular au dansat pe melodii populare sau uşoare.

Elevii clasei I au interpretat un dans al toamnei, iar Elena şi Răzvan a adus zâmbetul pe buze celor prezenţi în sală cu un număr de comedie.

Evenimentul a fost încheiat de corul şcolii care a interpretat melodii româneşti, uşoare şi populare, dar şi piese din repertoriul internaţional.

Menţionăm că unitatea de învăţământ şi-a deschis porţile în toamna anului 1981 sub numele de Şcoala Generală nr. 6. În anul 1994 a fost numită după învăţătorul Mihai Busuioc, iar în 2001 a devenit Grup Şcolar “ M. Busuioc”. Unsprezece ani mai târziu, în 2012 a devenit Liceul Tehnologic „M. Busuioc”.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow