0 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Ziua protecției civile sărbătorită și în județ

28 FEBRUARIE – ZIUA PROTECŢIEI CIVILE DIN ROMÂNIA

În data de 28 februarie sărbătorim Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care, Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal din 1930, publicat la 23 martie 1933, în Monitorul Oficial al României, ca Regulamentul Apărării Pasive contra Atacurilor Aeriene. Momentul este considerat drept actul de naştere al Protecţiei Civile, instituţie care, iniţial, purta denumirea de “Apărare Pasivă”.

De-a lungul timpului, specialiştii „Armei Vieţii” au participat, cu profesionalism şi devotament, la numeroase misiuni de salvare în zone de risc, pentru combaterea efectelor inundaţiilor, a fenomenelor meteorologice severe, a alunecărilor de teren sau pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. Mereu pregătiţi de intervenţie şi preocupaţi în permanenţă de creşterea nivelului profesional, componenţii săi s-au raliat cerinţelor timpului şi au dezvoltat o structură flexibilă, care astăzi face cinste mecanismului contemporan de gestionare a situaţiilor de urgenţă, adaptat standardelor UE şi NATO.

Din anul 2004 activitatea de protecţie civilă se desfăşoară la nivel naţional, în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar la nivelul judeţului nostru în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi.

Cu prilejul acestei aniversări, inspectoratul organizează o serie de activităţi, astfel:

– activități de informare preventivă și distribuire de pliante cu reguli de comportare la cutremur, la Şcoala Specială „C. Păunescu” din Iaşi şi la Şcoala Gimnazială Hadâmbu din comuna Mogoşeşti, judeţul Iaşi.

Alături de salvatori, la această activitate vor participa și studenții Facultății de Pompieri și voluntarii din cadrul inspectoratului;

– ,,Ziua Porţilor Deschise” , activitate desfăşurată în subunităţi (Detaşamentul 1 Iaşi, Detaşamentul 2 Iaşi, Secţia Paşcani, Secția Târgu Frumos).

Invităm ieșenii să ni se alăture în această zi de sărbătoare și să cunoască tehnica de intervenţie folosită de echipajele serviciilor profesioniste  la misiunile de salvare.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI