23.5 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

“Ziua Produselor Româneşti”, la şcolile din Paşcani. Mâncare sănătoasă, sprijin pentru producătorii locali

Produsele româneşti sunt de calitate, sănătoase şi gustoase! Acesta a fost principalul mesaj transmis astăzi de elevii de la două licee din municipiul Paşcani, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a produselor agroalimentare româneşti. Specialişti de la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi au discutat cu ei şi le-au explicat de ce ar trebuie să aibă pe mese doar produse româneşti şi ce beneficii au.

Zeci de liceeni de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” din Paşcani au sărbătorit astăzi, împreună cu reprezentanţi de la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi, “Ziua Produselor Agroalimentare Româneşti”. Elevii au fost încurajaţi să consume legume, fructe, lactate, carne şi multe altele, doar de la producătorii locali.

Elevii s-au implicat activ în cadrul acestor discuţii şi cred că supermarketurile ar trebuie sa aiba tot mai multe produse romanesti pe rafturi, in detrimentul celor aduse din strainatate.

Consumând aceste produse, nu doar vom avea o alimentaţie sănătoasă, ci vom sprijini producătorii locali şi vom contribui la stimularea economiei româneşti, spun specialistii.

Şi elevii de la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” Paşcani au sărbătorit această zi, pentru prima dată, prin discuţii şi idei privind produsele autohtone.

De asemenea, peste tot în ţară au avut loc târguri cu bunătăţi, precum brânzeturi, gemuri, tocane sau zacuscă, direct de la producători.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow