More

  “Ziua Produselor Româneşti”, la şcolile din Paşcani. Mâncare sănătoasă, sprijin pentru producătorii locali

  Produsele româneşti sunt de calitate, sănătoase şi gustoase! Acesta a fost principalul mesaj transmis astăzi de elevii de la două licee din municipiul Paşcani, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a produselor agroalimentare româneşti. Specialişti de la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi au discutat cu ei şi le-au explicat de ce ar trebuie să aibă pe mese doar produse româneşti şi ce beneficii au.

  Zeci de liceeni de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” din Paşcani au sărbătorit astăzi, împreună cu reprezentanţi de la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi, “Ziua Produselor Agroalimentare Româneşti”. Elevii au fost încurajaţi să consume legume, fructe, lactate, carne şi multe altele, doar de la producătorii locali.

  Elevii s-au implicat activ în cadrul acestor discuţii şi cred că supermarketurile ar trebuie sa aiba tot mai multe produse romanesti pe rafturi, in detrimentul celor aduse din strainatate.

  Consumând aceste produse, nu doar vom avea o alimentaţie sănătoasă, ci vom sprijini producătorii locali şi vom contribui la stimularea economiei româneşti, spun specialistii.

  Şi elevii de la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” Paşcani au sărbătorit această zi, pentru prima dată, prin discuţii şi idei privind produsele autohtone.

  De asemenea, peste tot în ţară au avut loc târguri cu bunătăţi, precum brânzeturi, gemuri, tocane sau zacuscă, direct de la producători.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

  ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani. //

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet