15.5 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

“Ziua Produselor Româneşti”, la şcolile din Paşcani. Mâncare sănătoasă, sprijin pentru producătorii locali

Produsele româneşti sunt de calitate, sănătoase şi gustoase! Acesta a fost principalul mesaj transmis astăzi de elevii de la două licee din municipiul Paşcani, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a produselor agroalimentare româneşti. Specialişti de la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi au discutat cu ei şi le-au explicat de ce ar trebuie să aibă pe mese doar produse româneşti şi ce beneficii au.

Zeci de liceeni de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” din Paşcani au sărbătorit astăzi, împreună cu reprezentanţi de la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi, “Ziua Produselor Agroalimentare Româneşti”. Elevii au fost încurajaţi să consume legume, fructe, lactate, carne şi multe altele, doar de la producătorii locali.

Elevii s-au implicat activ în cadrul acestor discuţii şi cred că supermarketurile ar trebuie sa aiba tot mai multe produse romanesti pe rafturi, in detrimentul celor aduse din strainatate.

Consumând aceste produse, nu doar vom avea o alimentaţie sănătoasă, ci vom sprijini producătorii locali şi vom contribui la stimularea economiei româneşti, spun specialistii.

Şi elevii de la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” Paşcani au sărbătorit această zi, pentru prima dată, prin discuţii şi idei privind produsele autohtone.

De asemenea, peste tot în ţară au avut loc târguri cu bunătăţi, precum brânzeturi, gemuri, tocane sau zacuscă, direct de la producători.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bataie de joc: Dupa majorarea salariilor si numeroase angajari, primarul Pintilie propune cresterea cu cca 40% a taxelor si impozitelor pentru pascaneni. Va...

La Pascani taxele si impozitele locale ar urma sa fie majorate cu cca 40%. Initiativa fara precedent,...

Inca un tanar, in legislativul pascanean: “Săracă nu este o comunitate care nu are bani, ci o comunitate care nu are vise!

Legislativul pascanean are un nou consilier local. La inceputul sedintei ordinare din 28 octombrie a.c. , Alexandru...

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI