27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Ziua porților deschise la școli. Părinții pot sta de vorbă cu învățătorii, iar prichindeii pot vedea clasele unde vor învăța

Ziua porților deschise la școli

Părinții pot sta de vorbă cu învățătorii, iar prichindeii pot vedea clasele unde vor învăța

Pe parcursul unei săptămâni, părinții care au copii ce din toamnă vor intra la școală, au ocazia să viziteze unitățile de învățământ, acolo unde vor face cunoștință cu doamna, în sala de clasă unde vor învăța dar și cu elevii de la care vor primi ștafeta. La întâlnirea de astăzi, câțiva prichindei s-au emoționat și au uitat pe loc toate poeziile ce le știau, alții însă au devenit mai curajoși și au făcut felicitări pentru a fi dăruite mamei.

Forfotă mare într-o sală de clasă de la Școala Gimnazială “Iordache Cantacuzino” din Pașcani. Elevii clasei a IV a au făcut o primire frumoasă prichindeilor ce le vor lua locul în bănicile, devenite prea mici pentru ei. Nu au lipsit florile de primăvară, bomboanele de ciocolată dar și muzica pentru copii. Pe lângă toate aceste, ca ora să fie pentru dezvoltarea celor mici, s-a pus la cale un moment de lucru manual. Cei mari i-au ajutat pe cei mici să facă felicitări și mărțișoare.

Alesia, Alexandra, Iris, Cati sau Denis sunt doar câțiva dintre prichindeii ce au avut ocazia să vadă cum e la școală. În cadrul programului Ziua Porților Deschide, viitorii școlari au cântat, desenat și decupat, rezultatul final fiind o frumoasă felicitare cu elemente de primăvară. Și pentru a demonstra că sunt mari și că vor face față orelor de la școală au recitat și câteva poezii.

Și pentru că cei care din toamnă vor fi la gimnazială, Daria și Alexandru au îndrăznit să dea și câteva sfaturi celor mici – să asculte de doamna și să fie atenți la ceea ce predă în clasă.

Trebuie să știți că fiecare unitate de invatamant in care sunt clase pregatitoare este obligata sa organizeze Ziua portilor deschise, in perioada 23 februarie – 2 martie, pentru parintii care vor sa viziteze spatiile scolare si sa discute cu cadrele didactice. Prima etapa de completare si depunere a cererilor de inscriere a copiilor in invatamantul primar incepe in 27 februarie si se incheie in 16 martie. A doua etapa de inscriere va avea loc intre 24 si 30 martie. De asemenea, evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor va avea loc pana pe 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse si asistenta educationala.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow