26.5 C
Paşcani
miercuri, mai 25, 2022
Array

Ziua portilor deschise la Scoala Speciala Pascani

Manifestarile pentru a marca a 36 a editie a Zilelor Scolii Speciale din Pascani s-au incheiat astazi, cu ziua portior deschise.
La aceasta actiune au luat parte o serie de autoritati locale, cum sunt; primarul Dumitru Pantazi, consilierii PSD Vasile Haldan, Codrin Toma, Carmen Apostol, Bogdan Alexa, Eduard Dumea, dar si seful Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei.

Directoarea Scolii Speciale, Gabriela Nedelcu, a multumit invitatilor pentru ca au acceptat invitatia si a facut o scurta prezentare a activitatilor si a numarului copiilor inscrisi la aceasta unitate.

Scoala Speciala Pascani, asigura programe educationale si de recuperare complexa pentru copiii cu deficienta mintala usoara, moderata, severa si asociate din Pascani si comunele limitrofe.

In ultimii ani statistica s-a diverisificat, numarul copiilor care au ajuns in aceasta scoala s-a marit. In acest an, scoala a oferit servicii educative unui numar de 203 elevi, dintre care 142 sunt in scoala, iar alti 61 beneficiaza de serviicii educationale si terapeutice in exteriorul scolii.

Daca in anul 2009 la Scoala Speciala din Pascani erau inscris 98 de elevi, numarul acestora crescand semnificativ, la 134 elevi in 2010 si ajungand la un maxim in 2012 de 142 de elevi.

Presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei a tinut sa precizeze faptul ca, va incerca sa fie cat mai aproape de invatamantul special. El si-a amintit de inundatiile din anul 2005 si a spus ca, cea mai mare parte a scolii a fost reabilitata din acel moment dificil dar mai sunt multe lucruri de facut aici.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow