More

  Ziua portilor deschise la Scoala Speciala Pascani

  Array

  Manifestarile pentru a marca a 36 a editie a Zilelor Scolii Speciale din Pascani s-au incheiat astazi, cu ziua portior deschise.
  La aceasta actiune au luat parte o serie de autoritati locale, cum sunt; primarul Dumitru Pantazi, consilierii PSD Vasile Haldan, Codrin Toma, Carmen Apostol, Bogdan Alexa, Eduard Dumea, dar si seful Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei.

  Directoarea Scolii Speciale, Gabriela Nedelcu, a multumit invitatilor pentru ca au acceptat invitatia si a facut o scurta prezentare a activitatilor si a numarului copiilor inscrisi la aceasta unitate.

  Scoala Speciala Pascani, asigura programe educationale si de recuperare complexa pentru copiii cu deficienta mintala usoara, moderata, severa si asociate din Pascani si comunele limitrofe.

  In ultimii ani statistica s-a diverisificat, numarul copiilor care au ajuns in aceasta scoala s-a marit. In acest an, scoala a oferit servicii educative unui numar de 203 elevi, dintre care 142 sunt in scoala, iar alti 61 beneficiaza de serviicii educationale si terapeutice in exteriorul scolii.

  Daca in anul 2009 la Scoala Speciala din Pascani erau inscris 98 de elevi, numarul acestora crescand semnificativ, la 134 elevi in 2010 si ajungand la un maxim in 2012 de 142 de elevi.

  Presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei a tinut sa precizeze faptul ca, va incerca sa fie cat mai aproape de invatamantul special. El si-a amintit de inundatiile din anul 2005 si a spus ca, cea mai mare parte a scolii a fost reabilitata din acel moment dificil dar mai sunt multe lucruri de facut aici.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Licitație pentru parcări la Târgu Frumos

  Primaria Targu Frumos scoate la licitatie parcari auto de resedinta in zona mai multor blocuri din oras. Anuntul a fost facut public pe site-ul...

  Treceri de pietoni, in fata la Proinvest si Terox

  Comisia Locala de Circulatie s-a intrunit in cursul zilei de luni, in prima sedinta cu actuala reprezentare. Structura este prezidata de viceprimarul Cristian Ratoi...

  Ședință fulger pentru consilierii pășcăneni

  Surprize pentru consilierii locali din Pascani. Legislativul local a fost convocat in sedinta extraordinara, in ziua de marti, 2 martie, de la ora 14:00,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp