11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Ziua porților deschise la Judecătoria Pașcani

Păşcănenii de toate vârstele au putut vizita astăzi Judecătoria din Municipiul Paşcani. Doritorii s-au înregistrat la intrare apoi, în grupuri erau conduşi prin toată instituţia de la arhivă, registratură până în sălile de judecată.
Printre cei interesaţi de domeniul juridic s-au aflat şi liceenii de la două şcoli din Paşcani. Astfel la ora 11 elevii din clasele a XII a de la Liceul Teoretic Miron Costin şi cei de la Colegiul Mihail Sadoveanu au început turul Judecătoriei.

S-a început cu prezentarea parcursului pe care îl are un dosar iar spre finalul vizitei au putut afla mai multe informaţii despre un proces, probe sau proceduri. Elevii au venit însă şi pregătiţi cu întrebări la care au primit răspunsul de la un judecător.

13560012

Înainte de a părăsi instituţia elevii au putut însă proba rolul de judecător, procuror, avocat sau grefier. Îmbrăcaţi cu robe specifice au ocupat locul corespunzător în completul de judecată şi au iniţiat un mic proces. Adolescenţii au fost fascinaţi de experienţa trăită şi au spus că acest lucru nu a făcut decât să le amplifice dorinţa de a se forma pentru o carieră în acest domeniu.

Experienţa a fost interesantă şi pentru cei care nu doresc să se facă judecători sau avocați. Tinerii consideră că au aflat însă multe lucruri interesante despre legi, coduri civile şi hotărâri judecătoreşti.

Menţionăm că Ziua porţilor deschise este organizată în fiecare an în luna octombrie la Judecătoria din Pașcani şi are ca scop asigurarea transparenţei activităţii autoritățiilor juridice.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow