13.2 C
Paşcani
luni, septembrie 20, 2021
Array

Ziua Porţilor Deschise la Inspectoratul Judeţean de Poliţie

Ziua Portilor DeschiseÎn contextul sărbătoririi la 1 decembrie a Zilei Naţionale a României, la data de 29.11.2013, începând cu ora 11.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi va organiza şi desfăşura la sediul instituţiei “Ziua Porţilor Deschise”. Elevi din clasele primare vor avea parte de prezentarea, de către poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalitărţii, a unor filme cu caracter educativ şi de prevenire în implicarea unor infracţiuni, în calitate de victime sau autori. O grupă de poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale va face o prezentare a echipamentelor folosite la intervenţii în situaţii de urgenţă, precum şi a dotărilor pe linie pirotehnică. Prezentarea activităţii instituţiei noastre va continua cu vizitarea laboratorului criminalistic şi a Centrului Operaţional şi Apeluri de Urgenţă.

În aceeaşi zi, la ora 13.00, la sediul I.P.J. Iaşi va avea loc festivitatea de avansare la gradul profesional următor a poliţiştilor cu merite deosebite. Cu această ocazie, Şeful IPJ Iaşi, chestor de poliţie Scripniciuc Ioan va da citire ordinelor de avansare a celor 11 ofiţeri şi 23 de agenţi. De asemenea, va avea loc un simpozion, la care vor participa istorici din cadrul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Iaşi, ocazie cu care va fi prezentată semnificaţia zilei de 1 Decembrie.

Un detaşament de tehnică al Poliţiei Ie şene , format din autospeciale de intervenţie şi un laborator criminalistic, va fi pre z ent în data de 30.11.2013, între orele 11.00-14.00, alături de celelalte instituţii militare, pe esplanada Palatului Culturii din Iaşi.

Va fi prezentată o autospecială BMW X 1, autovehicul performant de mare viteză, folosit în misiuni de însoţire a coloanelor oficiale, de patrulare şi de intervenţie rapidă pe drumuri naţionale, dar şi de supraveghere şi control al traficului rutier.

Va urma un autoturism Logan MCV, dotat cu binecunoscutul aparat de măsurare a vitezei – AUTOVISION – denumit şi radar invizibil.

Vor fi prezenţi, de asemenea poliţiştii Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, antrenaţi şi pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă.

Poliţiştii de la SAS vor veni cu autospeciala de intervenţie Mercedes Vito, dotată cu echipament de protecţie balistică şi echipamente speciale de executare a misiunilor specifice.

Luptătorii vor fi echipaţi cu ţinuta specifică trupelor de intervenţie ale Poliţiei Române, iar ca armament vor avea în dotare pistoale Glock 17 şi pistoale mitralieră AK 47.

Atribuţiile SAS sunt centrate pe rezolvarea situaţiilor de criză, ce necesită intervenţia prin metode şi procedee specifice pentru capturarea sau neutralizarea infractorilor foarte periculoşi sau înarmaţi cu arme de foc, eliberarea ostaticilor, a persoanelor răpite sau sechestrate.

Va urma un autolaborator criminalistic, destinat cercetării la faţa locului. Autolaboratoarele criminalistice vor fi dotate cu tehnică foto-video digitală, truse specializate şi echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme şi mijloace materiale de probă existente în câmpul infracţional.

Activitatea pe linie criminalistică desfăşurată de către Poliţia Ieşeană se realizează conform standardelor naţionale şi internaţionale, fiind apreciată şi recunoscută pe plan naţional pentru rezultatele obţinute pentru combaterea criminalităţii şi identificarea autorilor de infracţiuni. Dotările Poliţiei ieşene permit desfăşurarea activităţilor criminalistice în mediu rural sau urban, în condiţii climaterice diverse, pe timp de zi sau de noapte.

Un detaşament al Poliţiei ie şene , format din poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, echipaţi cu ţinuta specifică trupelor de intervenţie ale Poliţiei Române, înarmaţi cu arma de asalt Glock 17, va participa la parada militară desfăşurată, în data de 1 decembrie, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Vă invităm să participaţi, alături de noi la aceste activităţi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Două săptămâni de teste la gimnaziu și liceu, în toate școlile din județ

Nici bine nu a inceput scoala ca pe elevii din Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din...

Ce se întâmplă cu dosarele de daună ale șoferilor care au RCA la City Insurance. Anunțul Fondului de Garantare

Fondul de Garantare a Asiguraţilor primeşte, de luni, cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea...

Două ore și jumătate de acțiune la Pașcani. Polițiștii și jandarmii au dat amenzi

La data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului...

Șofer băut prins în Târgu Frumos de un polițist aflat în timpul liber

La data de 19 septembrie a.c., un poliţist aflat în timpul liber a depistat un bărbat de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI