More

  “Ziua porților deschise” la Centrul Social „M. Sadoveanu”

  Array

  Zi de sărbătoare la Centrul de Plasament „M. Sadoveanu” din Paşcani. Încă de la orele dimineţii uşile instituţiei au fost deschise vizitatorilor în cadrul “Zilei porţilor deschise” organizată în acest an pe 14 octombrie 2015. Între orele 10-18 păşcănenii care au vrut să vadă locul în care îşi desfăşoară activităţile zi de zi cei 37 de copii instituţionalizaţi în acest centru au putut vizita Complexul de Servicii Sociale din zona Vale.

  S9720061

  Printre invitaţi s-au numărat colegii de şcoală ai copiilor din centru, care s-au arătat fascinaţi de “casa” camarazilor. Complexul dispune de 12 dormitoare utilate modern, bibliotecă,2 săli unde se desfăşoară activităţi recreative, cabinet medical, băi, bucătărie şi sală de mese.

  La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi din Administraţia locală, care au stat de vorba cu copii şi au vizitat clădirea.

  Cei care au trecut pragul instituţiei recent renovate, au primit din partea copiilor cu vârste cuprinse între 6-23 ani simboluri reprezentând o floare sau frunză confecţionate de ei şi chiar au împărtăşit cu aceştia modul în care se desfăşoară o zi din viaţa lor.
  De exemplu, această fată care se află de 4 ani în Centrul de Plasament ne prezintă programul ei din fiecare zi şi anume faptul că dimineaţa merge la şcoală fiind elevă la un liceu din Paşcani, iar după amiază desfăşoară diferite activităţi social-educative împreună cu colegii şi personalul auxiliar.

  Recepţia lucrărilor la Centrul de Plasament „M. Sadoveanu” situat în zona Vale din Paşcani a fost făcută în noiembrie 2014, iar la mijlocul lunii august a acestui an a fost deschis oficial.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI