13.1 C
Paşcani
marți, septembrie 28, 2021
Array

,,Ziua Pompierilor” sărbătorită cu fast la Paşcani (FOTO)

Ziua Pompierilor 2013Subunitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Pascani a fost astazi arhiplina cu ocazia Zilei Pompierilor.

Oaspetii au fost primiti cu bratele deschise de lucratorii specializati in stingerea incendiilor care au organizat o serie de manifestari destinate sa celebreze 165 de ani de la cel mai important eveniment din istoria pompierilor si anume Batalia din Dealul Spirii. La data de 13 septembrie 1848, un numar de 166 de pompieri romani au rezistat cu indarjire si curaj in fata a 5.000 de ieniceri turci.

Ziua Pompierilor Pascani2Ceremonialul militar care a inceput la orele 10:00, a fost deschis prin citirea de catre colonelul Sandu Vornicu a mesajelor transmise de ministrul de interne Radu Stroe si a sefului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta Ion Gurlui, care au salutat devotamentul angajatilor si le-au transmis urari de la multi ani.

Festivitatea a continuat printr-o slujba de praznuire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, patronul spiritual al pompierilor români, oficiata de preotul protopop Pavel Postolachi.

Rand pe rand, pe mica scena amplasata in mijlocul subunitatii au mai luat cuvantul reprezentantul administratiei locale, Stefan Popa, fostul procuror Vasile Avadanii, care a recitat o epigrama dedicata pompierilor pascaneni si in cele din urma un membru al cercetasilor din municipiul nostru care le-a urat sarbatoritilor la multi ani.

Ziua Pompierilor PascaniPe final, angajatii ISU au defilat prin curtea subunitatii, in fata multimii alcatuite din rude si prieteni si au simulat o situatie de descarcerare a unei persoane blocata intr-un autoturism, in urma unui accident rutier.

Ziua Pompierilor Pascani3Cei prezenti la eveniment, au vizitat apoi autospecialele expuse in curte declarandu-se multumiti de tehnica folosita in interventiile pompierilor.

Ziua Pompierilor Pascani4

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pensionarea la 70 de ani şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu, aprobate de Senat

Senatul a aprobat cu 71 de voturi „pentru” şi 58 „împotrivă” proiectul de lege care prevede pensionarea...

Pelerinii au început să vină la Iași cu două săptămâni înainte de sărbătoarea Sfintei Parascheva

Oameni din toate colțurile țării vin deja să se închine sfintei spun ei, să evite aglomerația, dar...

Vremea se răcește și apar ploile. Prognoza pentru următoarele săptămâni, în fiecare regiune

Vremea se răcește în următoarele zile și apar ploile, potrivit prognozei ANM. Pana pe 10 octombrie, in...

Vine sezonul rece! Aveți grijă la întreținerea sobelor și centralelor termice

Se apropie sezonul rece si in fiecare an se intampla tragedii din cauza sobelor si a centralelor...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI