16.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 27, 2023

Ziua Poliției Române, la Pașcani. Demonstrații și prezentarea tehnicii din dotare, atracții pentru elevi

Activitatile de sarbatorire a Zilei Politiei Romane s-au desfasurat miercuri, 20 martie, in municipiul Pascani. Mai multe autospeciale si politisti din cadrul Serviciul de Ordine Publică, Serviciului de Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalităţii au venit in parcarea de la sediul Politiei Municipale, pentru a prezenta tehnica din dotare si a vorbi cu cei interesati sa ii cunoasca.

Cei mai curiosi au fost elevii de la scolile din oras, si in special, un grup de la o clasa pregatitoare. Au vazut laboratorul criminalistic, masinile de politie rutiera sau panoul cu arme si au adresat intrebari oamenilor legii.

Tot in cadrul activitatilor de astazi, au fost fost impartite pliante cu caracter preventiv-educativ.

Reamintim faptul ca pe 22 si 25 martie, activitatile se vor muta in Iasi, cu Ziua Portilor Deschise la sediul inspectoratului dar si prin promovarea profesiei in randul iesilor.

Mentionam ca prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002, data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Alte articole