8.8 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Ziua Poliției Române la Pașcani: Câinele polițist și armele din dotare, principale puncte de atracție. GALERIE FOTO

Evenimentul a avut loc sâmbătă dis de dimineață, cu ocazia Zilei Poliției Române, care se sărbătorește în fiecare an,de Buna Vestire, pe data de 25 martie.
Zeci de politisti au venit să prezinte modul de lucru al poliției prin elemente practice și demonstrative. Ei au prezentat aparatura din dotare prin Auto-laboratorul mobil de criminalistică, tehnici de luptă și intervenție în diferite cazuri.
În acelasi context au fost desfășurate si actiuni de informare atât despre rolul Poliției și utilizarea tehnicilor din dotare, cât si pentru prevenirea unor infractiuni.
Cel mai așteptat moment a fost o demonstrație făcută cu ajutorul unui câine polițist, care a tras atenția spectatorilor de toate vârstele, în special a celor micuți.
Organizatorii au simulat o acțiune de prindere a unui infractor, iar câinele a depistat imediat indiciile și a găsit actorul faptei de această dată.
Copiii prezenți la manifestările organizate de Ziua Poliției Române au fost recompensați pentru atenție și răbdare cu dulciuri, iar adulții au primit materiale informative și au avut posibilitatea să pună întrebări și să afle mai multe informații despre munca din spatele intervențiilor specifice activităților polițienești.
Mai precizăm că anul acesta se împlinesc 193 ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române, iar astfel de activități demonstrative au avit loc în mai multe localități și au fost îndrumate și organizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județeană Iaşi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow