Array

Ziua pensionarilor la Hîrlău

Pensionarii din Hîrlău au fost sărbătoriţi de către administraţia din oraş la un restaurant, cu muzică şi voie bună. Cele peste o sută de persoane – medici, profesori şi chiar muncitori au primit şi diplome de merit din partea oranizatorilor pentru implicarea în diferitele activităţi.

pensionari h

Ziua de 1 octombrie a fost sărbătorită şi de către pensionarii din Hîrlău. Astfel, la un local din oraş, vârstnicii s-au întâlnit şi au mai socializat, au dansat pe muzică şi au petrecut în alt mod Ziua Internaţională a Pensionarilor.

Elena Airinei, fost cadru didactic se ocupă de organizaţia pensionarilor din Hîrlău, iar din anul 2006 de când este implicată nu îi lasă să se plictiseaca. Îi antrenează în diferse activităţi.
Maria Rață este de 3 ani de zile pensionară şi după ani de muncă în şcoli, cu micuţii, este nelipsită de la activităţile organizate de colegii ei.

Primarul Constantin Cernescu este nelipsit de la astfel de activităţi, iar ieri a fost în mijlocul pensionarilor şi a vorbit despre investiţiile din oraş, dar a adus în atenţia celor prezenţi şi despre rău voitorii care strică bunurile din oraş şi denigrează persoanele de la conducere.

România, ca şi celelalte ţări europene se confruntă cu fenomenul de scădere a populaţiei. De la 23,2 milioane de locuitori, în 1990, am ajuns la sub 20 de milioane, în 2014. Acest declin este una dintre principalele ameninţări la adresa sustenabilităţii sistemului public de pensii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...