1 decembrie 1918, un an crucial pentru istoria românilor, anul în care românii s-au reunit.  Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul s-au unit cu Țara Mamă. Momentul adunării de la Alba Iulia a încununat efortul românilor de Unire.

Ziua Națională este momentul bucuriei  unirii tuturor românilor,  astfel încât elevii de la Miron Costin, alături de profesori i lor au marcat această zi, în avans, prin depunerea unei coroane la monumentul eroilor căzuți pentru libertate și unitate.

Momentul depunerii coroanei  a marcat finalul unor  activități desfășurate în liceu cu acest prilej. Astfel, pe 28 si 29 noiembrie  clasele  de gimnaziu au participat la ateliere de confecționare a tricolorului, cei de liceu, de la clasele IX-X  au vizionat filme documentare referitoare  la Unire.   Pe holurile liceului s-au organizat expoziții de fotografii și obiecte casnice vechi, provenite din colecțiile personale ale profesorilor de istorie.

În sala de sport a liceului Corul școlii a marcat Unirea oferind elevilor și profesorilor un buchet de cântece patriotice.

La mulți ani, România!

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider