More

  Ziua Nationala la Pascani. Iata programul activitatilor

  01Administratia locală din Pașcani a finalizat pregătirile pentru organizarea festivităților prilejuite de Ziua Națională a României. Conform programului, duminică, 1 decembrie, va avea loc festivitatea de depunere a coroanelor la monumentele eroilor începând cu ora 08:30, pornind de la Biserica Lunca. Se va continuă cu Monumentele Eroilor de la Blagesti, Sodomeni, Gastesti, Troiță Fântânele, Biserica „Înălțarea Domnului” și Monumentul de pe strada Ștefan cel Mare din municipiu.

  În jurul orei 10:15 va avea loc depunerea de coroane de la Biserica „Sfinții Voievozi” din Pașcani, care va fi urmată, de o slujba Te Deum, în fața Catedralei „Pogorârea Sfântului Duh”.

  Apoi, de la ora 11:30, va urmă o ceremonie de comemorare la a celor 14 pascaneni ceferisti condamnați pe nedrept de regimul comunist.  În memoria lor va fi dezvelită o placă comemorativă amplasată pe Esplanada din zona Vale și va fi lansată o monografie, la Clubul Copiilor Pașcani, scrisă de  consilierul local Vasile Avramiuc.

  În continuarea activităților, la ora 12:30, pe esplanada din față Primăriei va avea loc un spectacol artistic. Vor cânta, pentru pascaneni, Sorin Filip,Adriana Apostol, Cristinel Iordăchioaia, Celia și Mihaela Ungureanu, Rianna Rusu, Luiza Muscalu și Ansamblul Folcloric ”Rapsozii Siretului”.

  De la ora 14:00, la Primărie va avea loc aniversarea cuplurilor care au împlinit, anul acesta,  50 de ani de căsătorie.

  Tot de Ziua Națională a României, pascanenii sunt invitați la un spectacol de teatru. De la ora 18:00, la  Casa Municipală de Cultură Mihail Sadoveanu, va fi pusa in scena comedia „Diagnostic rezervat”, cu actori de marcă ai dramaturgiei românești.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  5 ani după gratii! Nichita, condamnat definitiv pentru luare de mită

  Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, potrivit...

  Klaus Iohannis, despre începerea anului şcolar 2020-2021: Şcoala va începe pe 14 septembrie

  Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu premierul, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru a discuta despre cum începe şcoala în septembrie 2020. În...

  Elveția instituie carantina pentru cetățenii care vin din România

  Elveția și Liechtenstein instituie carantina de 10 zile pentru cetățenii care vin din România, începând cu data de sâmbătă, 8 august, ora 0:00, informează...

  Opinii