01Administratia locală din Pașcani a finalizat pregătirile pentru organizarea festivităților prilejuite de Ziua Națională a României. Conform programului, duminică, 1 decembrie, va avea loc festivitatea de depunere a coroanelor la monumentele eroilor începând cu ora 08:30, pornind de la Biserica Lunca. Se va continuă cu Monumentele Eroilor de la Blagesti, Sodomeni, Gastesti, Troiță Fântânele, Biserica „Înălțarea Domnului” și Monumentul de pe strada Ștefan cel Mare din municipiu.

În jurul orei 10:15 va avea loc depunerea de coroane de la Biserica „Sfinții Voievozi” din Pașcani, care va fi urmată, de o slujba Te Deum, în fața Catedralei „Pogorârea Sfântului Duh”.

Apoi, de la ora 11:30, va urmă o ceremonie de comemorare la a celor 14 pascaneni ceferisti condamnați pe nedrept de regimul comunist.  În memoria lor va fi dezvelită o placă comemorativă amplasată pe Esplanada din zona Vale și va fi lansată o monografie, la Clubul Copiilor Pașcani, scrisă de  consilierul local Vasile Avramiuc.

În continuarea activităților, la ora 12:30, pe esplanada din față Primăriei va avea loc un spectacol artistic. Vor cânta, pentru pascaneni, Sorin Filip,Adriana Apostol, Cristinel Iordăchioaia, Celia și Mihaela Ungureanu, Rianna Rusu, Luiza Muscalu și Ansamblul Folcloric ”Rapsozii Siretului”.

De la ora 14:00, la Primărie va avea loc aniversarea cuplurilor care au împlinit, anul acesta,  50 de ani de căsătorie.

Tot de Ziua Națională a României, pascanenii sunt invitați la un spectacol de teatru. De la ora 18:00, la  Casa Municipală de Cultură Mihail Sadoveanu, va fi pusa in scena comedia „Diagnostic rezervat”, cu actori de marcă ai dramaturgiei românești.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider